Vívás – kard
Szatmári András

Történelmi edzőmérkőzés előtt

Publikálva: 2017.10.13 Frissítve: 2017.10.13 eSport

Az angol Queens Park Rangers Fifa Pro Clubs csapata ellen készül az MTK Budapest. Klubok közötti mérkőzésre még nem volt példa a játékmód történetében.

Az MTK Budapest eSport csapata idén már vett részt komoly erőpróbán, akkor Románia legjobbjait sikerült legyőzni. Ez a mérkőzés azonban még nehezebb lesz, hiszen az angol csapat nemzetközi szinten ismert játékosokból áll, és idén is a Virtual Pro Gaming szervezet Premier League, vagyis angol élvonalnak megfelelő osztályában képviselik csapatukat. Ezenkívül a mérkőzés az első jegyzett találkozó lesz két valódi klubcsapat eSport csapatai között.

Az angol bajnokságban a közösség által második helyre várt QPR kerete jelentősen átalakult az előző idényhez képest, ez viszont cseppet sem gyengítette meg őket, sőt reális célként tekintenek az első négy hely megszerzésére.

A történelmi találkozó előzményeiről Poór „Pedro” Tamást, az MTK Budapest Pro Clubs csapatkapitányát kérdeztük: – Nem hirtelen ötlet volt a mérkőzés megszervezése. Miután bejelentettük az MTK Budapest eSport csapatának létrejöttét a QPR jelenlegi kapitánya megkeresett, és tanácsot kért tőlem arról, hogyan is csinálja a szervezési folyamatokat. Segítettem, és miután neki is összejött a QPR-al, ismét megkeresett, mert szeretnék ők is, illetve mi is népszerűsíteni szerte Európában a FIFA Pro Clubs-t. Innen jött a „gálameccs" ötlete.

Románia legyőzése egyértelműen jelezte a világnak, hogy számolni kell a kék-fehérekkel, azonban a vasárnapi mérkőzés még ennél is nagyobb kihívás: – Biztosan nagy falat lesz, de az esélytelenek nyugalma akár meglepetést is hozhat. A QPR keretében rengeteg válogatott játékos játszik, többeknek világbajnoki címe is van már. Ezenfelül  többszörös angol bajnokok, BL győztesek. Egyértelmű, hogy Európa egyik legerősebb csapata az ellenfél. A Románia elleni mérkőzés más volt, semmit nem tudtunk róluk, és mint kiderült Románia messze elmarad a magyar szinttől.

Végezetül a mérkőzés lehetséges utóhangjáról, a nemzetközi színtéren való feltűnésről kérdeztük a támadót: – A Pro Clubsban nem jellemző, hogy ellazsálnák a csapatok a barátságos meccseket. Vérre menő küzdelem lesz, ami megmutathatja számunkra, hogy hol tart hozzánk képest az európai élmezőny, melyhez szeretnénk tartozni a jövőben.

A mérkőzést október 15-én, vasárnap 21:00 órakor rendezzük, és élőben követhető az esport1 facebook oldalán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!