Kézilabda
Poczetnyik Luca

Több volt ebben

Publikálva: 2019.04.11 Frissítve: 2019.04.11 Kosárlabda női

A két patinás női csapat alsóházi rangadóját 20 ponttal nyerte meg a 120 éves BEAC a 130 éves MTK ellen.

Az elején sajnos nem tudtuk eléggé kihasználni, hogy a BEAC nehezen lendült bele: csak a harmadik perc végén szerezte meg első pontjait, és már majdnem az ötödik percben tartottunk, amikor megszületett az első mezőnykosara. Öt pontnál jobban is megbüntethettük volna ezt, így viszont amikor belendült ellenfelünk, hamar elfogyott kicsinyke előnyünk, és már nekünk kellett futni az eredmény után. Kilencpontos hátrányból még ki tudtunk egyenlíteni 20–20-nál a második negyed elején, de erre 10–1-es hazai roham jött válaszul, majd amikor ebből a pofonból valamelyest magunkhoz tértünk, 10–0-s – 42–27-nél már 15 pontos hátrányban voltunk az első félidő hajrájában. És akkor még egyszer visszakanyarodnánk oda, hogyan is indult a meccs…

A harmadik és a negyedik negyedben már tulajdonképpen nem volt nagy a fekete-fehér fölény, ezekben öt, illetve három pontot vert ránk a BEAC – no meg visszaverte felzárkózási kísérleteinket. Nem nehezítettük meg túlzottan a dolgát, nem voltunk elég élesek, a palánkok alatt pedig elég határozottak: sorra halászták el a lepattanókat az újbudaiak centerei, akiket nem zártunk eléggé ki, mi több, ponterősebbek is voltak a gyűrű közeléből. Sokkal ponterősebbek… A legjobban azonban az előző találkozónkhoz hasonlóan egy külső emberük, konkrétan az irányítójuk szórt meg bennünket, akkor a most sérült Papp Klaudia 24 egységgel, míg szerdán Szabó Dóra 17-tel.

Mégsem ő volt az ellenfél – és a meccs – legjobbja.

Ha osztanának a magyar női bajnokik után MVP-címet, Stephanie Kostowiczot és Laklóth Annát jelöltük volna megosztva a mérkőzés legértékesebb játékosának. Az új amerikai center dupla duplával, 14 ponttal és 11 lepattanóval tett rengeteget kenyéradója sikeréért, míg a magyar bedobó hozta szokásos sokoldalú játékát a maga 10 pontjával, hat lepattanójával és hat gólpasszával, de ami a legfeltűnőbb volt vele kapcsolatban, hogy valahogy mindig jókor volt jó helyen. Illetve a mi szempontunkból rosszkor rossz helyen… Összességében ez kicsit hangulattalan hétköznap esti meccs volt, mindkét csapat messze volt tudása maximumától, de sajnos mi messzebb: a lehetőségeivel jobban élő BEAC megérdemelten nyert simán és maradt bent az élvonalban.

Nagy Dóra: – Ugyanazok a típushibák voltak meg a szombati, Vasas elleni meccsen is, mint ezen az estén. Ezeket kell mindenképpen kijavítanunk a következő mérkőzésre. A BEAC fáradtabban kezdett, jó lett volna, ha ezt jobban ki tudjuk használni, akkor szorosabb találkozót játszhattunk volna.

Végeredmény:

ELTE BEAC Újbuda–MTK Budapest 72–52 (18–15, 24–15, 16–11, 14–11)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!