Atlétika
Jankovics Dániel

Tíz csapat részvételével, megemelt díjalappal kezdődött a sakk GM Szabó László NBI

Publikálva: 2019.11.18 Frissítve: 2019.11.18 Sakk

Az első két forduló után a címvédő Tungsram Aquaprofit vezet.

 – A legfontosabb célunk a magyar bajnokság rangjának az emelése. Ennek érdekében megháromszoroztuk a bajnokság díjalapját, aminek a felosztásában szerepet játszik a női és az ifijúsági sakkozók szerepeltetése, illetve a válogatottság is – mondta a nyitóforduló előtt Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke.

Hozzátette, a küzdelem erősítése céljából visszavezették a „harminclépéses szabályt”, azaz a partik első harminc lépésében nem lehet döntetlenben megállapodni.

– Ami a távlatokat illeti: jövőre már szeretném elérni, hogy komoly névadószponzor bevonásával Szuperligának hívhassuk a magyar bajnokságot, és pár év alatt Európa öt legerősebb bajnoksága közé számítson a magyar! – hangsúlyozta az elnök.

Az első két forduló után a Tungsram Aquaprofit NSK I. vezet (4 csapatpont, 15 táblapont) – amely áprilisban sorozatban 11. alkalommal nyerte meg a bajnokságot – a Morihana PSE I. (4, 15,5) és a HVSE-Infraplan I. (4, 14) előtt. Az MTK Budapest eddig egy-egy győzelemmel és vereséggel a hatodik helyen áll.

Tíz csapat részvételével, megemelt díjalappal kezdődött a sakk GM Szabó László NBI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!