Atlétika
Kulunics Vince

Timi már alig várja a hétvégi tornát (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.05.21 Frissítve: 2020.05.20 Tenisz

Péntektől vasárnapig rendezik a Nemzeti Edzésközpontban a Budapest-kupa teniszcsapatversenyt, amelyen a legjobb magyar profik vesznek részt. Klubunkat Babos Tímea, Nagy Adrienn, Jani Réka, Gálfi Dalma, Fucsovics Márton, Nagy Péter és Piros Zsombor is képviseli.

Az ötletgazda Jancsó Miklós kifejtette, hogy elsősorban a szórakoztatás volt a cél, és örömmel látta, hogy mindenki az első hívó szóra igent mondott. Juhász Gábor, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára közölte, néhány héttel ezelőtt még nem gondolta volna, hogy lesz mód csapatversenyt lebonyolítani a Nemzeti Edzésközpontban.

Messze van még az újrakezdés, de legalább láthatnak a nézők meccseket – tette hozzá a főtitkár.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, hogy mind a három napon terjedelmes közvetítésre készülnek.

Pénteken és vasárnap az összes meccset adjuk, míg szombaton az NB I-es futballmérkőzésig lesz tenisz. Az m4sport.hu internetes oldalunkon viszont valamennyi találkozót lehet követni – jelentette ki Székely Dávid.

Egyesületünk éljátékosa, Babos Tímea úgy vélekedett, hogy a picit korai időzítés ellenére kiváló kezdeményezésről van szó.

Hat hetet hagytam ki, és régen vegyes párosoztam, de már nagyon várom a meccseket – mondta mosolyogva, és hasonló állásponton volt Balázs Attila is: – A Davis-kupa után kényszerpihenőn voltam, nem sokat edzettem, ezzel együtt örülök, hogy színt viszünk a saját életünkbe és a nézőkébe is.

Fucsovics Marci elárulta, jó formában várja a tornát

– Nem álltam le, jó erőben érzem magam. Nemrég hallottuk edzőmmel, Jancsó Miklóssal, hogy több országban is rendeznek hasonló tornákat, innen jött az ötlet, hogy mi is megpróbáljuk. Ami a nemzetközi folytatást illeti, jó esélyt látok arra, hogy augusztusban vagy legkésőbb szeptemberben újra elinduljanak a versenyek

A mezőnyből Nagy Adrienn, Nagy Péter, Jani Réka és Marozsán Fábián is kiemelte, hogy élete első vegyes páros mérkőzésére készül.

A zárt kapuk mögött sorra kerülő csapatversenyen hat női és hat férfi teniszező lép pályára, a meccseket kizárólag a tévéképernyőn keresztül lehet követni. A Budapest-kupán – a Hopman-kupához hasonlóan – egy férfi és egy női versenyző alkot csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak, így 3:3-as állás esetén rövidítés dönt.

Az első két napon a csoportküzdelmeket, vasárnap a döntőket és a bronzmeccset rendezik. A küzdelmek minden nap 10 órakor kezdődnek.

A Budapest-kupa csoportbeosztása

Sárga csoport:

Nagy Adrienn, Balázs Attila

Gálfi Dalma, Piros Zsombor

Jani Réka, Marozsán Fábián

Kék csoport:

Stollár Fanny, Fucsovics Márton

Bondár Anna, Szerhij Sztahovszkij

Babos Tímea, Nagy Péter

Forrás: nso.hu, fotó: Zádor Péter/Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!