Karate
Hárspataki Gábor

Thaiföldön edzőtáboroztak

Publikálva: 2020.02.12 Frissítve: 2020.02.12 Úszás

Tökéletes körülmények között készülhettek.

Válogatott úszónk, Ilyés Laura és trénere, Tóth Ramon Thaiföldön készült a közelgő versenyekre. Az MTK Budapest szakosztályvezetőjét, Laura edzőjét kérdeztük erről az időszakról.

Hazaérkeztetek az edzőtáborból. Hogy kell elképzelni az ilyet?

Olyan komplexumban edzettünk Thaiföldön, ami tulajdonképpen a dzsungel közepén van, és minden egy helyen található, így elkerüljük a felesleges utazásokat. Ezért is esett a választás erre a helyszínre, mert tökéletesek a körülmények – mesélte a szakember. – Többféle konditeremmel, jégkádakkal, svédasztalos étkeztetéssel, valamint komplett klinikával felszerelt, ha esetleg orvosi segítségre lenne szükség. Csak és kizárólag azzal foglalkoztunk, hogy a legideálisabb módon tudjunk készülni.

A felkészülés ezen szakaszában mi a legfontosabb?

– A jelenlegi etapban az állóképesség fejlesztése volt a cél. Erre rengeteg lehetőség volt az edzőtáborban, de maradt idő arra, hogy mindenre szánjunk figyelmet. Nemcsak az edzésmennyiségre, hanem a finomhangolásra, a technikai dolgok fejlesztésére is. Erre itthon nem mindig van mód.

A stopper elő sem kerül ilyenkor?

– Heti két alkalommal tartottunk speciális edzést, amikor stimuláltuk a kiemelésre érdemes körülményeket. Ilyenkor ugyanazokat a bemelegítéseket hajtjuk végre, mint a bajnokságok, világversenyek futamai előtt, tehát versenydresszt ölt a sportoló, elrajtol a kőről, vagy a medencéből, mérjük az időt, de meghagyjuk a pihenőre is a kellő mennyiségű időt, tehát szoktunk ilyet is gyakorolni.

Összességében hogy sikerült az edzőtábor?

– Jól, de olyan ember vagyok, aki soha nem teljesen elégedett, és ez most sincs másként – vélekedett Ramon. Azon dolgozunk, hogy Ilyés Laura mellé bekerüljön még valaki a keretbe, akiben folyamatosan konkurenst találhat. Ennek a hiányát éreztem picit, de az egyesületben van olyan leány, aki a márciusi országos bajnokságon teljesítheti az ifjúsági Európa-bajnoki szintet, és akkor a jövőben csatlakozhat Laurához, az ilyen válogatott edzőtáborokban.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!