Tenisz
Piros Zsombor

Szögre akasztotta a korit (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.03.22 Frissítve: 2019.03.22 Rövidpályás gyorskorcsolya

Hivatalosan is visszavonult Heidum Bernadett.

Klubunk kiváló rövidpályás gyorskorcsolyázója, Heidum Bernadett bejelentette visszavonulását. A váltóban 2009-ben Európa-bajnoki aranyérmes sportoló a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a döntésről. 

– Két évvel ezelőtt megsérültem, és nehéz volt a visszatérés a nekrózisból. Kezelésekre jártam, nem is ment úgy a kori, mint korábban, nem volt értelme a folytatásnak. Megviselt, hogy így kellett döntenem, hiszen pusztán a korom miatt még nem hagytam volna abba. Nekem az első szerelmem a short track, hiányzik. Nagyon. De nem szeretnék csípőprotézist, ezért kénytelen vagyok búcsúzni. 

2018-ban Bernadett tagja volt az olimpiai negyedik női váltónak, ám azóta nem versenyzett. 

– Kíváncsi lettem volna arra, hogyan alakul a pályafutásom, ha a legjobb éveim alatt már olyan támogatásban részesül a sportág, mint az elmúlt esztendőkben – teszi hozzá Bernadett. – Nem volt könnyű pályafutásom, fel kellett nőni a feladathoz, megszokni, hogy alig-alig látom a családomat, a barátaimat, ugyanakkor sok értékes embert is kaptam a sporttól. A kis család megmarad – a short trackesek kis családjának mindig tagjai leszünk.

Forrás: NSO

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!