Atlétika
Nemes Rita

Szerény győzelem a nyitányon

Publikálva: 2019.09.23 Frissítve: 2019.09.23 Sakk

Győzelemmel kezdett sakkcsapatunk az NB II-ben.

MTK Budapest II.–Városgazda Akadémia 6,5-5,5

Szokás szerint 6 felnőttel és 6 ifivel álltunk ki. Lemondások miatt az elmúlt héten két helyen is változott a csapat. Az utolsó táblán a kiválóan játszó Forgács András nagyon gyorsan, még a 20. lépés előtt legyőzte ellenfelét. Az utolsó előttin Czumbel Péter lassabban, de éppen annyira biztosan nyert.

Két partink (Virág Bálinté és Surányi Pálé) ment el azon, hogy könnyű kézzel leütöttek egy gyalogot, és cserébe az ellenfél hatalmas kompenzációt kapott. Talán pontosabb védekezéssel meg lehetett volna menteni a partit, de nem találták meg a mentő lépéseket, és vesztettek.

Botlik Béla tőle szokatlanul rosszul kezelte a megnyitást, és már elég hamar hátrányba került. Próbált támadni, de nem sikerült. Juhász Ágoston kissé kedvezőbb állásában az ellenfél elnézett egy tisztet, és rögtön fel is adta. Örtel Endre és Berta Sándor kiegyenlített végállást adott remire.

Tóth-Katona Tamás annyi sötét parti után lubickolt a világos szín nyújtotta kezdeményezésben, majd látványos, vezéráldozatos mattot adott. Fodor Balázs súlypontáthelyezéssel örvénylő támadást kapott és elsöpörte ellenfele védelmét.

Kálóczi Kristóf kissé hátrányosabb pozícióból az időzavart jól oldotta meg, de ekkor pontatlanul folytatta, és csak remire futotta.

Öngüt Tamás Günes végzett utolsóként. Hosszasan védekezett ellenfele, Orgován Sándor nemzetközi mester pozíciós nyomása ellen, de sajnos nem sikerült remiznie.

Három hét múlva Dunaharasztiban folytatjuk, addig két budapesti forduló következik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!