Atlétika
Jankovics Dániel

Szép eredményekkel tértek vissza

Publikálva: 2020.07.09 Frissítve: 2020.07.09 Tenisz

Teniszszakosztályunk vezetője, Balázs György az elmúlt hónapok nehézségeiről, a közelgő versenyekről, valamint sportolóink állapotáról is beszámolt.

Nem túlzás azt állítani, hogy lassan újra életre kel a hazai teniszélet is. Mégpedig azért nem, mert a világjárványt kísérő, szigorú óvintézkedések miatt március elejétől egészen május végéig gyakorlatilag megszűnt létezni a sportág. Versenyek hiányában és leginkább egyénileg készültek teniszezőink a kérdőjelektől hemzsegő folytatásra.

– Április végéig konkrétan zárva tartottunk itt a Budapest Tenisz Centrumban, május 1-jén kezdtük újra a pályákon az edzéseket, addig mindenki otthon, egyénileg készült az ismeretlenre – mondja szakosztályvezetőnk, Balázs György.

Hozzá kell tenni, nem sikerült rosszul a formában tartás, hiszen az újraindulást követő első, meghívásos, zárt kapuk mögött rendezett versenyen szép sikereket könyvelhettek el teniszezőink a Nemzeti Edzés Központban. A vegyes párosokat felvonultató Budapest-kupán első helyen végzett Jani Réka (társ: Marozsán Fábián), második lett Fucsovics Márton (társ: Stollár Fanny), míg Babos Tímea és Nagy Péter (társ: Drahota-Szabó Dorka) a harmadik helyen zárt.

Azóta már több hivatalos versenyen is túl vannak felnőtt és korosztályos játékosaink – legutóbb a férfiak csapatbajnokságának legmagasabb osztályában, a Szuperligában a második hellyel kellett beérni az MTK Budapestnek (az előző kilenc évben pedig hétszer a mieink győztek). Női teniszezőink viszont alighanem megnyerik a viadalt.

– Összességében elégedettek lehetünk az eredményeinkkel, azt ugye érdemes leszögezni, hogy Fucsovics Marci nem szerepelt a GYAC elleni Szuperliga-döntőben. Ha ő is játszott volna, valószínűleg más eredmény születik. Mindenesetre készülünk tovább a szezon folytatására, jövő héten már rajtol a korosztályos Budapest-bajnokság, amelyhez, mint minden évben, idén is érmes reményeket fűzünk.    

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!