Atlétika
Moravcsik Angéla

Szabó Diana nagyon bekezdett (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.06.27 Frissítve: 2020.06.27 Atlétika

Legyőzte a teljes hazai élmezőnyt az idénynyitó bonyhádi rúdugróversenyen.

Pénteken végre elkezdhették a szabadtéri szezont rúdugróink is, és bár Bonyhád nincs közel, sokan bevállalták az oda-vissza több mint háromszáz kilométeres utazást, hogy ugorhassanak, hogy összemérhessék a tudásukat másokkal. Nos, a nagy méricskélésből az kerekedett ki, hogy jelenleg Szabó Diana a legjobb formában lévő magyar rúdugrónő! Az MTK Budapet versenyzője ugyanis már az első kinti viadalán átugrotta azt a magasságot, amely a maximumot jelentette számára idén bent, azaz a fedettpályás idényben: a 4.10 métert. Ráadásul ahogy a videónkon is látszik, mindössze tizenkét lépésből.

Ez a teljesítmény - amelynél eddig két alkalommal ugrott nagyobbat pályafutása során - pedig arra is elegendőnek bizonyult, hogy legyőzze a 2020-as téli idény honi hősnőit, a debreceni Klekner Hangát és a pécsi Garamvölgyi Petrát. Persze ez még csak egy kis hétközi verseny volt, túlértékelni a történéseit, túl sok következtetést levonni belőle nem szabad, annyit viszont mindenképp megállapíthatunk, hogy Dia kezdte a legjobb formában az évadot. A legfontosabb viszont, mint mindig, most is az, hogy ki hova, meddig jut a szezon végére, illetve a legfontosabb versenyeken, például az országos bajnokságon.

Miközben a népes mezőnyben a negyedik (Petry Alexandra, 3.50), az ötödik (Hornácsik Gréta, 3.50), a hatodik (Rákos Bettina, 3.40), a nyolcadik (Hornácsik Lili, 3.20) és a kilencedik (Zöllei Anett, 3.10) helyezés is MTK-sé lett, a férfiak között ezúttal nem tudtak ennyire sikeresek lenni sportolóink, ott Nagy Marcell még keresi a fedettpályás szezonban látott remek formáját. A februárban fantasztikus 5.20 méteres egyéni csúcsig jutó bajnokunk neve mellé ezúttal 4.60 került, ami Bonyhádon a harmadik helyhez bizonyult elegendőnek, de biztosak vagyunk benne, hogy lesz ez még jobb is. Mögötte Vári Péter ötödik lett kereken négy méterrel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!