Atlétika
Szabó Beatrix

Sikeres csapatbajnoki fordulók

Publikálva: 2019.10.31 Frissítve: 2019.10.30 Sakk

Nem hibáztak sakkozóink.

Morihana Pénzügyőr SE I.–MTK Budapest I. 2,5-3,5

Az első táblán a sötéttel játszó Koppány gyors remiajánlatot kapott Karácsonyi Gellérttől, amit egyénin talán megjátszott volna, most azonban a csapat érdekében és a délutáni fordulóra gondolva elfogadott. Öngüt Tamás nagyon akart nyerni, állását kissé mesterségesen építette fel, és váratlan átmeneti tisztáldozat reménytelen helyzetbe hozta. Virág Bálint – a tőle megszokott  –iszonyatosan vad stílusban játszott, helyenként bástyahátránya volt, de végül a támadása diadalmaskodott. Kovácsy Barna jól felkészült, remek tisztáldozatot hozott, de közbeiktatott sakkot elfelejtett beadni, így vége lett a dalnak. Koltai Dóri a nap hőseként, sötéttel is meggyőző, gyors, átütő támadással nyert. Mátyássy Lázár kezdő ellenfelet kapott, aki ellen simán nyert.

MTK Budapest I.–Maróczy SE Szeged 4-2

Az első táblán Koppány szemfülesen kihasználta ellenfele megnyitási hibáját, és nagyon kedvező végjátékot kapott, amit – ellenfele némi segítségével – be is gyűrt. A másodikon a délelőtt pihenő Juhász Ágoston a megnyitásban alaposan meglepte erős ellenfelét, és a meglepetést tökéletesen ki is használta: minőséget nyert, majd behatolt ellenfele állásába, és fogadta a kéznyújtást. Virág Bálintot viszont a szegedi versenyző lepte meg, úgyhogy jobbnak láttuk elfogadni a döntetlent.

Kovácsy Barna vad és érdekes küzdelmet vívott, volt nyerve és veszve is, a vége igazságosnak nevezhető döntetlen. Koltai Dóri is elfogadta ellenfele ajánlatát egyenlő állásban. Mátyássy Lázár nyerésre játszott, áldozott is, de nem csinálta elég pontosan. Az ellenfél időzavarában elhelyezett döntetlenajánlat viszont az állást tekintve két felkiáltójelet érdemelt, főképp, hogy elfogadták.

MTK Budapest II.–Tungsram-Aquaprofit NSK 5-1

Az egyes táblán Kálóczi Kristóf a megnyitásban elnézett egy bástyát de törhetetlen akarattal szándékozta megbosszulni a történteket, és egészen döntetlen esélyű állásig visszahozta a játszmát, de végül nem sikerült megmenteni a partit. A kettesen Czumbel Péter gond nélkül, simán legyőzte ellenfelét, míg a hármason Fodor Kornél telitáblás, izgalmas meccset játszott, ahol végül túljátszotta ellenfelét.

A négyes táblán Lakatos Tamás nem izgulta túl a partit, mivel 1:39 volt az óráján, amikor az ellenfele a kezét nyújtotta. Tóth Lili az ötös táblán magabiztosan, koncentráltan megnyerte a partit. A hatoson Horváth András többet gondolkozott, és gyönyörű játszmában legyőzte ellenlábasát.

HÜSI SC–MTK Budapest III. 2,5-3,5

Az egyes táblán Szalay-Őcsák Bánk az idejét kijátszva, mindent megtéve a győzelemért küzdött, de a végjáték nem igazán volt nyerhető, döntetlen lett. A kettesen Farkas Ottó gyalogot nyert, viszont végül az ellenfélnek sikerült megtalálnia az örökös sakkot. A hármason Varga Boldizsár a játszma előtti kapitányi tanácsot megfogadva, gond nélkül győzött. Géczi-Zajzon Kristóf a négyes táblán nyugodt és pontos játszmakezeléssel nyert. Az ötösön Koltai Anna hosszas, kitartó játék után, állását jól értékelve elfogadta a döntetlen ajánlatot. A hatoson Tóth Fanni hihetetlenül közel állt a döntetlenhez, ám sajnos az örökös sakknál egyszer rossz helyről adta a sakkot és végül nem sikerült a fél pontot hozni.

Makói SVSE–MTK Budapest II. 1,5-4,5

Kálóczi Kristóf gyalogfór után bonyolult állásban úgy értékelte, hogy a döntetlen reális, melyet riválisa elfogadott. A kettesen Czumbel Péternek kijött a változat és lényegében összecsomagolta az ellenfelét. A hármas táblán Fodor Kornél ismét izgalmas, bonyolult állásban úgy értékelte, hogy döntetlent szeretne ajánlani, melyet ellenfele el is fogadott. Birovecz Ben Jordán – a négyes táblán – támadójátékkal, gond nélkül nyert. Az ötösön Tóth Lili elfogadta a döntetlen ajánlatot, mert erősnek érezte az ellenfél gyalogját, ami vészesen közeledett az átváltozási mezőhöz, de lett volna arra is megoldás, és akkor az anyagi előnnyel nyerhető lett volna a parti. A hatos táblán Horváth András ismét fontos győzelmet hozott a csapatnak

MTK Budapest III.–Újpest KSE 5,5-0,5

Szalay-Őcsák Bánk az egyes táblán tekintélyes gyalogláncot épített ki és nem engedte levegőhöz jutni az ellenfelet, és végül a nyomás alatt megtört. A kettesen Farkas Ottó gond nélkül hozta a papírformát. A hármas táblán Varga Boldizsár is simán hozta a kötelezőt. A négyesen Barsi Botond hiba nélkül megnyerte az előnyös végjátékot. Koltai Anna – az ötös táblán – két tiszt hátrányból, mesébe illően visszahozta a játszmát, és a végén elfogadta a döntetlen ajánlatot. A hatoson Tóth Fanni nagy izgalmak közepette nyert, így nagyarányú győzelemmel zárta a csapat a fordulót.

A kicsik eredményei:

MTK Budapest–TFSE 4-2

Győzött: Gergely Dani, Biró Dani, Tóth Rafi, Deák Zsófi.

Sárkány DSE–MTK Budapest 3,5-2,5

Győzött: Kiss Inez, Deák Zsófi

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!