Keresés

Sebastian Coe szerint hamarosan döntést kell hozni az ötkarikás játékok ügyében

Publikálva: 2020.03.22 Frissítve: 2020.03.22 Atlétika

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke azt mondja: a sportolók egészsége fontosabb, mint a kijelölt dátum.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség, a World Athletics elnöke szerint viszonylag gyorsan dűlőre kellene vinni a tokiói olimpia megrendezésének/halasztásának ügyét:

– Az olimpiai játékokról szóló döntést nagyon gyorsan meg kell hozni! Lehetőleg a elkövetkező napokban, hetekben! – mondta Coe a Reutersnek adott nyilatkozatában.

Sebastian Coe szerint hamarosan döntést kell hozni az ötkarikás játékok ügyében


– Mint a múlt héten mondtam, nem hiszem, hogy mindenáron, a kijelölt időpontban kellene megtartanunk az olimpiai játékokat, főleg, ha a sportolók egészsége veszélyben forog. Fontos, hogy mindenki „fair” körülmények között tudjon készülni. Ez számunkra is egy ismeretlen terület. – tette hozzá, utalva arra, hogy vannak országok, ahol a sportolók jelenleg nem képesek megfelelően edzeni az év fő versenyére.

Sebastian Coe azután szólalt meg, hogy a napokban több versenyző, szövetség és szervezet az olimpia halasztása mellett foglalt állást, a koronavírus-járvány miatt. Szombaton csatlakozott hozzájuk az Egyesült Államok atlétikai szövetsége, a francia úszószövetség, illetve a Brazil Olimpiai Bizottság: mindannyian jelezték, azt szeretnék, ha nem az eredeti időpontban rendeznék meg a versenyeket Tokióban. Sőt! Van már olyan is, aki bejelentette, akkor sem utazna, ha a júliusban lenne olimpia.

A NOB és a szervezőbizottság egyelőre kitart eredeti terve mellett, amely szerint az olimpia július 24. és augusztus 9. között lesz Japánban. 

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!