Kézilabda
Szőke Szonja

Sebastian Coe szerint hamarosan döntést kell hozni az ötkarikás játékok ügyében

Publikálva: 2020.03.22 Frissítve: 2020.03.22 Atlétika

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke azt mondja: a sportolók egészsége fontosabb, mint a kijelölt dátum.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség, a World Athletics elnöke szerint viszonylag gyorsan dűlőre kellene vinni a tokiói olimpia megrendezésének/halasztásának ügyét:

– Az olimpiai játékokról szóló döntést nagyon gyorsan meg kell hozni! Lehetőleg a elkövetkező napokban, hetekben! – mondta Coe a Reutersnek adott nyilatkozatában.

Sebastian Coe szerint hamarosan döntést kell hozni az ötkarikás játékok ügyében


– Mint a múlt héten mondtam, nem hiszem, hogy mindenáron, a kijelölt időpontban kellene megtartanunk az olimpiai játékokat, főleg, ha a sportolók egészsége veszélyben forog. Fontos, hogy mindenki „fair” körülmények között tudjon készülni. Ez számunkra is egy ismeretlen terület. – tette hozzá, utalva arra, hogy vannak országok, ahol a sportolók jelenleg nem képesek megfelelően edzeni az év fő versenyére.

Sebastian Coe azután szólalt meg, hogy a napokban több versenyző, szövetség és szervezet az olimpia halasztása mellett foglalt állást, a koronavírus-járvány miatt. Szombaton csatlakozott hozzájuk az Egyesült Államok atlétikai szövetsége, a francia úszószövetség, illetve a Brazil Olimpiai Bizottság: mindannyian jelezték, azt szeretnék, ha nem az eredeti időpontban rendeznék meg a versenyeket Tokióban. Sőt! Van már olyan is, aki bejelentette, akkor sem utazna, ha a júliusban lenne olimpia.

A NOB és a szervezőbizottság egyelőre kitart eredeti terve mellett, amely szerint az olimpia július 24. és augusztus 9. között lesz Japánban. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!