Atlétika
Kulunics Vince

Rangadó következik

Publikálva: 2017.09.29 Frissítve: 2017.09.29 Labdarúgás

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában csapatunk a Kazincbarcikához látogat.

A tavaly még az NB III keleti csoportjában szereplő együttes Tiszaújvárosban fogadja a mieinket. A borsodi alakulat az előző szezonban utcahosszal nyerte a bajnokságot, de talán kevesen gondolták volna, hogy az NB II-ben a dobogón fognak állni a 10. forduló után. Vitelki Zoltán együttese mindössze két ponttal van lemaradva a mieink mögött, ráadásul hazai pályán még egyszer sem kapott ki ebben a szezonban. Az előző fordulóban a Szeged otthonában arattak 1-0-ás győzelmet, eddigi egyetlen vereségüket pedig a Budaörs vendégeként szenvedték el, igaz, akkor hat gólt kaptak.

A mieink az előző héten remekül játszottak, hiszen szerdán a Tállya KSE gárdáját 9-0-ra vertük a kupában, a hétvégén pedig hazai pályán a Soroksárt győztük le 5-2-re, így visszavettük a vezetést a tabellán. Ahhoz viszont, hogy megtartsuk a pozíciónkat, nem szabad kikapni a KSBC ellen.

A két együttes mindössze kétszer találkozott eddig, mindkét alkalommal az NB II-ben, és – némi meglepetésre – mindkétszer a Barcika győzött. Az 1994/1995-ös szezonban hazai pályán 1-0-ra, idegenben pedig 2-1-re kaptunk ki, bár ebből aligha lehet messzemenő következtetéseket levonni a hétvégi találkozót illetően.

Farkas Balázs, aki a hétközi és a vasárnapi mérkőzésen is betalált, elmondta, kemény mérkőzésre számít, de a cél egyértelmű.

– Tudjuk, hogy jó passzban lévő gárdához látogatunk, amelyik masszívan védekezik, és kevés gólt kap. Ez nem változtat a céljainkon, hiszen mindenképpen a három pontért utazunk Tiszaújvárosba. Valamelyest meglepő a szereplésük, de ebben a bajnokságban a sokat dolgozó csapatok tudnak sikeresek lenni. A Barcika közéjük tartozik, hiszen az első perctől az utolsóig odateszik magukat, és ez meg is látszik az eredményeiken.

Együttesünkben mindenki egészséges, így a teljes keretre számíthat Feczkó Tamás a rangadón. A mérkőzést Molnár Attila vezeti, a munkáját Böcskei Balázs, Bede Tamás és Hofbauer Roland segítik.

Merkantil Bank Liga 11. forduló
KBSC – MTK Budapest
2017. október 1. 15:00 – Tiszaújváros, Sportcentrum 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!