Kézilabda
Szőke Szonja

Rajna András értékelt

Publikálva: 2017.01.05 Frissítve: 2017.01.04 Kajak-kenu

A kajak-kenu szakosztály igazgatójával vettük górcső alá a 2016-os szezont.

– Mik voltak azok az eredmények, amikre a legbüszkébb?

– Felnőtt versenyzőnk Sólyom Dórin kívül nincs, de ő is első éves, hiszen tavaly még ifiként versenyzett és nyert Vb-t. de Reméljük, hogy ő jövőre már ott lehet a legjobbak között. Az utánpótlás versenyzőink közül Gecse Marci az ifjúsági Eb-n második helyezett lett kajak egyes 1000 méteren, amire roppant büszkék vagyunk. Szendy Márk ugyanezen a versenyen kajak párosban bronzérmet szerzett. A lány kenusoknál Kaszás Klaudia az U23-as kenus mezőnyben szerzett szintén bronzot, valamint Szendy Lilla páros és négyes 500-on lett harmadik. A serdülőknél Kállai Róbert Gida a Vb-n lett harmadik kenu négyesben.

– Akkor továbbra is az utánpótláson van a hangsúly.

– Igen. Külön öröm, hogy minden szakágban volt nemzetközi eredményünk ebben az évben utánpótlás szinten.

– Milyenek a feltételek? Hol tudnak készülni a sportolóink?

– A Népszigeten és a Gubacsi hídnál két telephelyen készülünk, de van uszodai, tornatermi és akár hegyi futó edzés is. A Népszigetet 2016 januárban újították fel legutóbb, így ott egyre jobb körülmények között tudunk készülni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy itt megállunk, hiszen folyamatosan szeretnénk fejleszteni. Előző évben a Gubacsi vízitelepen is jelentős felújítás történt. 

– Mennyien sportolnak a szakosztályban?

– 80-90 utánpótlás és 40-50 szabadidős sportolónk van jelenleg.

– Mi kell ahhoz, hogy továbbra is ilyen tempóban fejlődjön a szakosztály?

– Az egyesület egyre kiemeltebben foglalkozik a szakosztályunkkal, ami hatalmas előnyt jelent, hiszen a saját bevételeinkből nem tudnánk hozni ezt a szintet. A kedvezőbb anyagi feltételek között több erőforrást tudunk fordítani a hajóparkokra, valamint az egyéni sportolóink menedzselésére. A Brüll Akadémián belüli munka megerősítése is fontos, valamint szeretnénk külföldön edzőtáborozni, olyan helyeken, ahol már korábban vízre lehet szállni, mert február előtt itthon erre nincs lehetőség.

– Hogyan érhetjük el azt, hogy az utánpótlás sportolóink felnőtt korban is ilyen jó eredményeket produkáljanak?

– Úgy szeretnénk minden egyes sportolónkat felkészíteni, hogy felnőtt korában nálunk érje el a csúcsteljesítményét. Ez egy nagyon fontos alapelvünk. Nem szeretnénk őket ifi korban túlhajtani és inkább arra koncentrálunk, hogy felnőttként is szép sikereket érjenek el. Van egy-két olyan versenyzőnk, akik a következő olimpiára 20-22 évesek lesznek, és akár oda is érhetnek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!