Atlétika
Nemes Rita

Pjongcsang a végső cél

Publikálva: 2017.07.07 Frissítve: 2017.07.06 Sísportok

Az MTK Budapest sízője, Miklós Edit beszélt arról sajtótájékoztató keretében, hogy hol tart a felépülésben.

Miklós Edit januári sérülése óta keményen dolgozik, hogy minél hamarabb visszatérjen, és hogy jó állapotban legyen 2018-ban, a februári téli olimpián. 

– Jól érzem magam, lassan fél év eltelt a sérülésem óta, és remekül haladok. Van, hogy napi kétszer edzek, egyre kevesebb gyógytornával. Ebben az időszakban szerencsére rohamosan tudok fejlődni, és hétről-hétre egyre jobban terhelhetem a térdem. Augusztusban már havas edzéseket terveztünk – kezdte a 29 éves sportoló.

Annak ellenére, hogy Edit nem versenyezhetett, követte a világkupa történéseit.

– Főleg a szuper-G és lesiklóversenyeket néztem otthonról, meg persze a világbajnokságot, nyilván fájó szívvel. Leginkább az bántott, hogy a pjongcsangi pályán nem versenyezhettem, mert ott lesz a téli olimpia a jövő évben. Szerencse, hogy februárban rendezik, így a szezon elejétől elég időm lesz visszanyerni a formámat és felkészülni.

A lesikló-specialista arra is kitért, hogy mire számít a visszatérésétől.

– Természetesen nem lesz könnyű a sérülés után újra odaállni, de hiszek magamban és a szakmai stábban, akik folyamatosan segítenek nekem.

Edit edzőjének, Stefan Ablanalpnak már van tapasztalata abban, hogy világklasszis sízőket segítsen komoly sérülések után újra formába kerülni. A svájci szakember elmondta, az MTK Budapest sportolójának kiváló a fizikuma, így bizakodva várja a következő szezont és az ötkarikás játékokat.

– Néha a sérülések új lehetőséget jelentenek, ha már megtörténtek, csak előre szabad tekinteni. Lindsey Vonn és Miklós Edit sokban hasonlítanak egymásra, hiszen Edit is olyan jó fizikummal rendelkezik, mint Lindsey. Úgy tűnik, hogy augusztus közepén folytathatjuk a havas edzéseket, mert nagyon jól haladunk. Talán más sportolónak nehezebb dolga lenne, mint Editnek, de mivel ő fantasztikus erőben van, ezért teljesen fel fog épülni, és százszázalékos lesz az olimpiára – zárta a beszélgetést  Ablanalp. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!