Kézilabda
Koronczai Petra

Pigniczki Fanni az edzők álma

Publikálva: 2019.09.12 Frissítve: 2019.09.12 Ritmikus gimnasztika

A bakui világbajnokságra készülő Brüll Alfréd akadémista, élete legjobb eredményét érte el a Portimaóban rendezett világkupaversenyen. Edzőjével, Gelle Noémivel beszélgettünk.

– A Portimãóban rendezett világkupa-viadalon Pigniczki Fanni labdával a döntőbe jutott, összetettben pedig a 11. helyen végzett. Számítottatok előzetesen ilyen kiugró eredményre?

Januárban kezdődött a szezon, már 18 versenyen vagyunk túl. Még az olasz bajnokságon is megmérettettük magunkat: négy állomásos versenyről van szó, ahová minden klub meghívhat a soraiba egy top 24-es versenyzőt. Minket meghívtak Milánóba, ott kezdtük a szezont, de akkor még csak 17 pontokat értünk el, persze ez akkor nagyon jónak számított. Azóta sokat javultak a gyakorlatok és a pontszámok, szóval titkon reméltem, hogy kijön a lépés, és kifizetődik a munka.

– Milyen célkitűzéseket fogalmaztatok meg a közelgő világbajnokság kapcsán?

Az első 24-ben szeretnénk végezni összetettben.

– Ennek mennyi realitása van?

Nagyon sok múlik a pillanatnyi formán, hogy épp abban a másfél percben Fanni mennyire lesz ott fejben. A tudásával nincs gond, alaposan begyakorolt mindent, csak a mentális forma kérdéses.

– Melyik szeren a legerősebb, és melyiken kell még a legtöbbet fejlődnie?

Egyértelműen szalagban kell a legtöbbet fejlődnie, bár ez általánosságban is elmondható, a szalag a legnehezebb, legkiszámíthatatlanabb szer. A másik háromban egyaránt nagyon erős, versenyenként változó, hogy épp labdával, buzogánnyal vagy karikával éri el a legmagasabb pontszámot

– Milyen tanítvány Fanni? Edzőként könnyű vele dolgozni?

Mindenképpen könnyű vele dolgozni, igaz, ehhez kellett a három év, hogy összecsiszolódjunk. Ő az edzők álma, mentálisan nagyon erős, szorgalmas, maximalista. Néha túlságosan is az, rágörcsöl a dolgokra, ezt még meg kell tanulnia kezelni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!