Atlétika
Vári Péter

Patakfalvy és az ETU döntései

Publikálva: 2014.11.26 Frissítve: 2014.11.26 Taekwondo

A törökországi eseménysorozat (klubcsapat, para Eb és nyílt török bajnokság) kapcsán az európai szövetség (ETU) vezérkara ülést tartott a beleki verseny helyszínén. Számos, fontos, a jövőt jelentősen befolyásoló napirend került terítékre az értekezleten, ahol jelen volt szövetségünk elnöke, Patakfalvy Miklós is.

Az egyik legfontosabb napirendi pont a jövő évi kontinensviadalok helyszínének kijelölése volt. A 2015-ben sorra kerülő kadet Európa-bajnokság rendezője Franciaország lesz, az időpont a diákok nyári szünetére való tekintettel, várhatóan június vége vagy július lesz. Az ifjúsági Európa-bajnokságnak Lettország, Riga lesz a házigazdája, az U-21-es Eb rendezési jogát Lengyelország kapta. A poomsae kontinensviadalra Szerbiát jelülte ki az elnökség.

Patakfalvy és az ETU döntései

– Szó volt többek között a GAL-rendszer (nemzetközi versenyzői engedély) további bővítéséről, azaz a GOL bevezetéséről. A nemzetközi szövetség (WTF) elképzelés szerint minden szövetség minden egyes tagjának ki kell váltania a GOL-kártyát, ami évi 10 euróba kerül. Az elnökség tagjai a szabály finomítására tettek, illetve tesznek javaslatot, miszerint, csak az országos bajnokságon induló és csak a felnőtt versenyzők esetében lenne kötelező a GOL kiváltása. – számolt be a törökországi történésekről Patakfalvy Miklós.
A grémium jóváhagyta, és a WTF-nél támogatni fogja 17 európai világranglista verseny 2015-ös megrendezését. Ismert, hogy 2015 január közepén indul a pontvadászat Görögországban, Thesszalonikiben, majd várhatóan Törökországban folytatódik január végén, február elején. Azután a már hagyományos német, holland, svájci spanyol bajnokságok jöhetnek, és időben kicsit előrébb került a svájci és az ukrán viadal is. Tavasszal esedékes még a moldáv, a bosnyák és az osztrák nyílt torna, illetve az iszlám országok nemzetközi versenye. Ősszel pedig a lengyelek, az izraeliek, az oroszok, a szerbek, a horvátok és végül a franciák következhetnek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!