Atlétika
Moravcsik Angéla

Papírforma így és úgy

Publikálva: 2018.02.20 Frissítve: 2018.02.19 Sakk

Csapatkapitányaink beszámolója a hétvégi bajnoki mérkőzésekről.

Haladás VSE – MTK Budapest 10-2

A Nemzeti csapatbajnokság legfelsőbb osztályában, a Szabó László csoportban szereplő csapatunk Szombathelyre utazott. Ellenfelünk előzetesen az Élő-pontszámok alapján 11-1-es sikerre számíthatott, amit a 10-2-es végeredmény tulajdonképpen reálisan tükröz. A mérkőzés második felében minden sötét táblát döntetlenre tudtuk hozni Berta Sancának, Fodor Balázsnak és Honos Attilának köszönhetően, míg a negyedik döntetlenünk világossal, Kállai Gábor csapatkapitány tábláján született meg.

Összességében azért kicsit alulszerepeltünk, amire öt világos vereségünk, illetve az első hat táblán elért 0,5-5,5-es eredmény is utal. Emellett persze tény, hogy a szombathelyiek nagyon jól játszottak, különösebb kockázatvállalás nélkül, koncentráltan, lassan de biztosan törtek győzelemre. Ugyanakkor nagyon büszkék lehetünk a csapat minden tagjára, hiszen most már minden félelem és megilletődöttség nélkül tudjuk felvenni a harcot sokkal erősebb ellenfeleinkkel.

Hacsak csoda nem történik – aminek azért igyekszünk esélyt adni –, az előzetes várakozásnak megfelelően jövőre ismét az NB I B-ben folytathatjuk a csapatbajnokságot. Mostani NB I-es évünk kitűnő lecke, mindenki sokat tapasztal és tanul, ebből a nehéz iskolából, amit a későbbiekben hasznosíthatunk.

Gödöllői BSE – MTK Budapest II. 3-9

Nem indult egyszerűen a mérkőzés napja. A nagy havazás, akkor is nehézzé tette az utazást, ha a távolság nem volt túlságosan nagy. Kora reggel derült ki, hogy egyik alapemberünk megbetegedett az éjjel, így  4-10. táblásaink más színnel játszottak, mint amire készültek.

A folytatás mindezek ellenére fantasztikusan sikerült. Ellenfelünk sem állt ki legjobb összeállításában, így csupán a papírformát kellett érvényesíteni. Sokszor persze ez nem megy simán, de ezúttal elég profi módon sikerült. Hat nyert parti és hat döntetlen lett csapatunk mérlege úgy, hogy hét ifi játékossal álltunk fel.

Az első táblán semmi előnyt nem sikerült kihoznia Szabolcsi János csapatkapitánynak, aki elfogadta ellenfele remiajánlatát. Mark Lyell sötéttel egyik kedvenc varijában az időzavar segítségével megnyúzta szinte csak védekező ellenfelét. Molnár Józsi egyre jobban játszik, ezúttal mind pozíciós, mind taktikai szempontból felülmúlta ellenfelét, simán nyert. A negyediken Kovácsy Barna érdekes szicíliaiban mindvégig tartotta az egyensúlyt, utolsóként remizett. Gehér Koppány nem játszott ma átütő erővel, de a végén, amikor ki kellett remizni a kicsit rosszabb végjátékot, a helyén volt. Juhász Ágoston nagyszerűen szerepelt. Bár a megnyitásban pozícióhátrányba került, egyre aktívabb ellenjátékot talált, és a vége nyerő bástyavégjáték lett. Botlik Béla nagyon taktikusan, és elég gyorsan nyert, nem is engedte kifejlődni ellenfelét. Kálóczi Kristóf szuperkorrekt, két királyig játszott remit szállított. Virág Bálint bonyodalmas partiban remizett, talán a végén még nyerőesélyei is lehettek volna. Birovecz Ben Jordán nagyon gyanúsan állt a megnyitás után, minden erejét össze kellett szednie, hogy kiremizze. Gehér Laci nagyvonalú, gyalogáldozatos támadással győzött. Fodor Kornél őrizte figurái aktivitását, és amikor ellenfele hibázott, azonnal és könyörtelenül kihasználta.

Két hét múlva hazai pályán rangadót játszunk a Sárkány ellen, a csapat továbbra is harcban áll a dobogóért.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!