Atlétika
Nagy Marcell

Nyakunkon a fedett országos bajnokság

Publikálva: 2017.02.17 Frissítve: 2017.02.17 Atlétika

Szombaton és vasárnap rendezik a BOK csarnokban az atlétikai fedett pályás országos bajnokságot, ahol az MTK Budapest sportolói is jelen lesznek.

Az egyik legfontosabb megmérettetése következik a téli időszaknak, hiszen ezen a versenyen jelen lesz Magyarország összes jegyzett atlétája. Köztük Krizsán Xénia is, aki az előző hétvégén utcahosszal nyerte az ötpróbát az összetett magyar bajnokságon, éppen egy másik MTK Budapest versenyző, Szabó Beatrix előtt.

– Reméltem, hogy sikerül egyéni csúcsot elérnem, mivel tavaly sérülés miatt ki kellett hagyjam a fedett pályás szezont, idén pedig az edzéseredmények is azt sugallták, hogy képes leszek megjavítani az eddigi legjobbamat.

Az MTK Budapest fiatal atlétája minden számot megnyert az ötpróbán belül, amire nagyon ritkán van példa. A legnagyobb vetélytársa éppen az edzőtársa volt.

– Nagyon jó vele edzeni, hiszen remek a kapcsolatunk, és versenyezni is szeretünk együtt. Külön örülök, hogy Bea több egyéni csúcsát megjavítva szerezte meg a második helyet.

Mivel a riói olimpia 16. helyezettjének a többpróba országos bajnokság volt a legfontosabb, így a közelgő egyéni ob már amolyan levezetés lesz, mivel inkább a márciusi, belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságra koncentrálnak.

– Erre a hétvégére nem volt idő annyira rápihenni, szóval inkább edzésként fogom fel, mert érzem az előző heti versenyről a fáradtságot. Inkább az Eb-re szeretnék koncentrálni, ahol akár javíthatok újra ez egyéni csúcsomon, ha magasugrásban és 800 méteren jobban kijön a lépés. Amennyiben az első nyolcba tudok kerülni, akkor már nagyon elégedett leszek.

A hétvégi megmérettetés tele lesz az MTK kiválóságaival és Krizsán Xénia mellett – többek közt – Nguyen Anasztáziának, Szabó Dianának és Deutsch Domonkosnak is szoríthatunk majd.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!