Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem volt sima, de sikerült

Publikálva: 2020.01.10 Frissítve: 2020.01.09

Hektikus mérkőzésen győzött férfi kosárlabdacsapatunk a Nagykőrös ellen.

MTK-Elite Basket–Nagykőrösi Sólymok KE 87-80 (30-11, 16-29, 12-20, 29-20)

Amikor 30-11-re megnyerte az MTK-Elite Basket az első negyedet, majd 32-11-re, azaz 21 ponttal vezetett, nem gondoltuk, hogy izgulnunk kell majd. Alig nyolc perc múlva azonban 40-38 volt az állás. Az első félidő, az ifjú Vranek Máté triplája után, 46-40-es állással zárult.

A harmadik játékrész végén viszont már vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (58-60), sőt egy perc múlva igencsak melegedett a pite (58-67). Utána viszont ismét kezébe vette az irányítást csapatunk, és pillanatok alatt fordított. Történt még kis bizonytalankodás, de végül kijött a nagyobb tudás, és csapatunk behúzta a győzelmet.

Amikor jól játszottunk, akkor nagyon. Jakab Péter vezérletével, Takács András palánk alatti produkciójával kiemelkedett, de Horváth Barnabás és Szatmári Zsombor is eredményesen játszott, Czakó Tamás és Dobos Márk pedig hozta a tőle megszokott hasznos teljesítményt, míg Nagy Szabolcs bokasérülése ellenére is tudott hozzátenni a mérkőzéshez.

Akit pedig külön is ki kell emelni: Farkas Dániel a mély hullámvölgyben is versenyben tartotta a csapatunkat, parádés dobóteljesítmény nyújtott, kilenc tripla kísérletből hét(!) sikeres volt.

Fontos, győzelem volt, nehéz körülmények között. Komoly tartást mutatott csapatunk, hogy ezen a hektikus mérkőzésen győzni tudott.

Pénteken máris újabb feladat jön, Szigetszentmiklóson a BKG-Príma SE vendégei leszünk.

Horváth Balázs:Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert parázs, és egyben nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk. Gyakorlatilag az első negyedben kiderült, melyik a jobb csapat, ami ezután következett, az nem kosárlabdapályára való. Sajnos a játék átalakult verekedéssé... Ennek ellenére sikerült győznünk, és ez most a legfontosabb. Pénteken folytatjuk a BKG ellen, vissza szeretnénk vágni a törökbálinti vereségért.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!