Atlétika
Krizsán Xénia

Nem tudtuk borítani a papírformát

Publikálva: 2019.11.16 Frissítve: 2019.11.16 Röplabda

Bár voltak jó periódusaink, nem tudtunk szettet nyerni a Kaposvár Arénában.

1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK Budapest 3:0 (17, 24, 14)
Kaposvár Aréna, 300 néző
Vezette: Horváth M., Tillmann (Takács, Surányi)

1. MCM-Diamant Kaposvár: Klisura 16, Tálas 7, Djurics 8, Szűcs K. 9, Sipics 8, Matics 10
Csere: Szpin (liberó), Németh Zs., Hegyi, Kalmár V. 3, Tóth J., Horváth A.
Vezetedző: Szasa Nedeljkovics

MTK Budapest: Vezsenyi, Durst 1, Zólyomi 5, Kiss G. 2, Takács D. 9, Király A. 6
Csere: Nagy F., Szalai A. (liberók), Lesi 1, Godó, Petőváry 10
Vezetőedző: Tóth Gábor
A női röplabda Extraliga 6. fordulójában az 1. MCM-Diamant Kaposvár otthonába látogattunk. Szasa Nedeljkovics együttesének erejét remekül mutatja, hogy alig egy héttel korábban 3:0-ra nyert Békéscsabán.

Az első szett elején állva hagytak minket a hazaiak, Tóth Gábor előbb 4:1-nél, majd 10:4-nél kért időt. Ekkor úgy tűnt, be is jött vezetőedzőnk húzása, 14:14-nél kiegyenlítettünk. Ezt követően ismét sebességet váltottak a somogyiak, és egy hatpontos rohammal eldöntötték a játékrész kimenetelét (25:17).

A második játszma eleinte kiegyenlített játékot hozott, aztán jelentősen feljavult a blokkjátékunk, és a percek múlásával egyre nőtt a különbség a két csapat között – a mieink javára. Szasa Nedeljkovics 14:18-as állásnál kérte ki második idejét, igyekezett felrázni övéit. Bár a folytatásban már 24:20-ra is vezettünk, a Kaposvár mindhárom szettlabdánkat hárította, és behúzta a második játszmát (26:24).

Az előző szett elvesztése megtörte a mieinket, a harmadik játszmában nyoma sem volt a pár perccel korábban látott felszabadult, bátor játéknak. Hitehagyottan, fásultan mozogtunk a pályán, nem igazán tudtunk megnehezíteni a Kaposvár dolgát, amely gyorsan le is zárta a mérkőzést (25:14).

Csapatunk legközelebb november 23-án, a Jászberény ellen lép pályára.

Tóth Gábor:Nagyon kár a második játszmáért, három vagy négy szettlabdánk volt, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Az utóbbi három fordulóban mindannyiszor a kezünkben volt a sorsunk, de a kezünk mind a három alkalommal megremegett. Ezt sürgősen orvosolnunk kell, még a Jászberény elleni meccs előtt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!