Keresés

Nem sokon múlott a döntő

Publikálva: 2019.03.16 Frissítve: 2019.03.16 Torna

Hetedik helyen végzett a Stuttgartban rendezett Team Challenge 2019 elnevezésű csapatversenyen a Böczögő Dorinával és Schermann Biankával felálló magyar együttes.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány helyszíni tájékoztatása szerint már a csapat megérkezése sem volt zökkenőmentes, ugyanis Düsseldorfban lekésték a csatlakozást, és emiatt nem tudtak csütörtökön úgy edzeni, ahogyan tervezték. Hozzátette, ez felkészülési verseny volt, főként a fiataloknak szeretett volna lehetőséget adni a bizonyításra. A mieink gerendán kezdtek, ahol rontottak, ez rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére, ezzel együtt az ugrás és a felemáskorlát kiemelkedő volt.
A megmérettetésen a szereken négy tornász mutatta be gyakorlatát, ezek közül pedig a legjobb három számított, így alakult ki az eredmény, a szombati fináléba pedig legjobb négy ország tornászai kerültek be. A mieink 147.250 pontot gyűjtöttek, ami a hetedik pozíció megszerzéséhez volt elegendő.

Ez a verseny felkészülési viadal volt – szögezte le Draskóczy Imre, szövetségi kapitány. – Előzetesen azt tűztük ki célul, hogy teszteljük versenyhelyzetben a fiatalokat, emiatt szereket vettem el idősebb versenyzőktől, Makra Noémi például talajon, Böczögő Dorina pedig gerendán nem indult. Ugráson biztató volt minden tornászunk, illetve kiemelném Schermann Bianka felemáskorlát gyakorlatát, ami nagyon jól sikerült, de tulajdonképpen az egész csapat jó volt korláton. Azt azért el kell mondanom, hogy nagyon hiányzott Kovács Zsófi, aki vasárnap ugyanitt az egyéni összetett világkupán szerepel, illetve a fiatalok közül Székely Zója és Bácskay Csenge is, ők már útban vannak a dohai világkupára. Velük a döntőt is megcélozhattuk volna. Ami mindenképpen fontos: több versenyen kell indulni a jövőben, hogy téthelyzetben is megméressék magukat tornászaink, és újra meg kell tanulni a gerendán való kezdést.

Team Challenge 2019 (selejtezők):
1. Brazília – 160.400 pont
2. Oroszország – 159.250
3. Franciaország – 154.550
...7. Magyarország – 147.250 (Böczögő Dorina, Fehér Nóra, Péter Sára, Makra Noémi, Schermann Bianka)

(Forrás: matsz.hu)

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!