Atlétika
Krizsán Xénia

Nem pihennek a fiatalok

Publikálva: 2019.06.27 Frissítve: 2019.06.27 Sakk

Szerdán is folytatódtak a korosztályos sakk országos bajnokság küzdelmei Balatonlellén.

Elég jó napot zárt az MTK Budapest: a 8 éves lányoknál Kiss Inez nyert, már a legrosszabb esetben is ezüstérmes, de még bőven bízhat az aranyban. Deák Zsófi kikapott Inez konkurensétől, Balogh Boritól. A 10 éves lányoknál Tóth Lili sima győzelemmel kezdte meg a felzárkózást, míg a 16 évesek között Koltai Dóri masszív pozíciójátékkal verte a jóval magasabb értékszámú Pásti Annát, és a 4. helyen áll.

A 8 éves fiúk között a házi meccsen Tóth Joni nyert Birovecz Beni ellen. Joni mindösze 6 éves, ez volt az első győzelme FIDE-versenyen. Németh Bálint az első táblán az első kiemelttől kapott ki, és csütörtökön erőnyerő lesz. Az U10-ben Bíró Dani nem sok ellenállást tudott kifejteni Gencsi Dáviddal szemben. Tóth Rafi remizett. U12-ben Gergely Dani rosszul játszotta a megnyitást, nem tudott elsáncolni. Helyzete reménytelennek nézett ki, azonban neves ellenfele elkezdett gyengébbeket húzni, Dani megragadta az esélyt, és kiremizte. U14-ben Juhász Ágoston sima – ha nem is könnyed – győzelemmel kezdte meg a kilábalást hullámvölgyéből. Ifj. Farkas Ottó kiválóan játszott, sorozatban harmadik győzelmét aratta, ráadásul papíron sokkal esélyesebb ellenfél ellen. Szalay-Őcsák Bánk jó állását sablonos visszaütéssel rontotta el. A házi rangadón Barsi Boti nyert Kardos Levi ellen. Sainidis-Fábry Konstantin alulmaradt Magyar Erikkel szemben.

Az egyik legreményteljesebb csoportunkban, az U16-ban Gehér Koppány a poklokat is megjárva végül remizett, így továbbra is dobogós helyen áll. Az újabb házi rangadón Öngüt Tamás pontosabban játszotta a középjátékot, és legyőzte Virág Bálintot. Fodor Kornél jól átverte Leszkó Bencét, de aztán nem folytatta pontosan, és csak remi lett. Lakatos Tamás hosszú, nehéz munkával kitartotta Pribelszkyt, remek eredmény! A másik házimeccsen Varga Boldi felületesen játszott, és a rendszert jobban ismerő Kovácsy Barna hamar döntő fölénybe került. Forgács András kikapott Demjén Márktól.

Az U18-as csoportban Kálóczi Kristóf remek játékkal verte Pogány Zsombort, Birovecz Ben Jordán pedig értékes remit játszott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!