Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Nem borult a papírforma

Publikálva: 2019.12.04 Frissítve: 2019.12.04 Röplabda

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén csapatunk 3:0-ra kikapott a Vasastól.

MTK Budapest–Vasas Óbuda 0:3 (–21, –20, –17)
Budaörs, 60 néző
Vezette: Szarka J., Varga A.

MTK Budapest: Durst 2, Zólyomi 7, Kiss G. 5, Takács D. 15, Petőváry 7, Király A. 10
Csere: Nagy F., Szalai A. (liberók), Vezsenyi 1, Lesi, Godó 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas Óbuda: Kjelstrup 2, Kostelanská 14, Török K. 8, Ambrosio 9, Bleicher 3, Abdulazimova 9
Csere: Mihály D. (liberó), Villám L. 11
Vezetőedző: Jakub Głuszak

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén csapatunk a Vasas Óbudát látta vendégül Budaörsön.

Bár Jakub Głuszak ezúttal nem a legerősebb kezdőt rakta össze, még így is szinte kizárólag légiósok, illetve magyar válogatott játékosok léptek pályára a Vasas színeiben kedd délután. A bajnoki címvédő már az első percektől kezdve ránk erőltette akaratát, Tóth Gábor 3-8-as állásnál kért időt először. Sajnos ezt követően sem tudtunk sokkal közelebb zárkózni, nem utolsó sorban a nyitásrontásainknak, illetve technikai hibáinknak köszönhetően. A hajrához közeledve ugyan faragtunk hátrányunkból, de a vendégek végül 25-21-re megnyerték az első játszmát.

A második szettben 7-7-ig tartottuk a lépést a Vasassal, ezt követően azonban ismét le tudott szakítani minket a vendégcsapat. A játékrész derekán már hét-nyolc ponttal is vezettek Török Katáék, és bár a hajrában ezúttal is közelebb tudtunk férkőzni ellenfelünkhöz (19-21), az egyenlítés már nem sikerült (20-25).

Bár a harmadik szettet nem kezdtük rosszul, már 4-0-ra is vezettünk, a folytatásban fordítani tudott a Vasas, és ekkor végképp elfogyni látszott a mieink hite, lelkesedése. Tóth Gábor előbb 7-10-nél, majd 9-15-nél igyekezett lelket önteni játékosaiba, a vendégek már nem engedték ki kezükből a győzelmet, magabiztosan húzták be a harmadik szettet is (17-25).

Bár a papírforma nem mellettünk szól, ez a párharc még nem ért véget: a visszavágót december 10-én rendezik a Folyondár utcában.  

Tóth Gábor:A Vasas az első pillanattól kezdve komoly nyomást helyezett ránk nyitásaival, illetve egyes állásban nem tudtunk mit kezdeni azokkal a sima irányokkal, amiket Ambrosio Melani ütött. Gratulálok a Vasasnak, ki lehet kapni ilyen csapattól, ugyanakkor a mi oldalunkon voltak bosszantó hibák, amiket minél előbb ki kell javítanunk.   

(Fotó: Vasas SC/Vasas Attila)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!