Kézilabda
Poczetnyik Luca

Nem adott esélyt a Nyíregyháza (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.12.22 Frissítve: 2019.12.22 Röplabda

Nem tudtuk borítani a papírformát Hollósy László együttese ellen.

MTK Budapest–Fatum Nyíregyháza 0:3 (–15, –10, –15)
Budaörs, 220 néző
Vezette: Soltész, Mezőffy (Ladányi, Szél)

MTK Budapest: Vezsenyi 2, Durst, Zólyomi 2, Kiss G. 5, Takács D. 5, Király A. 4
Csere: Nagy F., Szalai A. (liberók), Godó 1, Petőváry 5, Kökény
Vezetőedző: Tóth Gábor

Fatum Nyíregyháza: Varga E. 12, Genesis 1, Pintér A. 9, Pilar 6, Lymareva 12, Lohman 7
Csere: Tóth F. (liberó), Vaszileva 3, Koseková 1, Tóth D., Lászlop 3
Vezetőedző: Hollósy László

A női röplabda Extraliga 9. fordulójából elhalasztott mérkőzésen csapatunk a bajnoki cím elsőszámú esélyesét, a Fatum Nyíregyházát látta vendégül Budaörsön. A két együttes októberi összecsapása 3:0-s nyírségi győzelemmel ért véget, és a papírforma alapján ezúttal is valami hasonlóra lehetett számítani.

Bár az első pár perc kiegyenlített játékot hozott, az igen korán bebizonyosodott, hogy a Nyíregyháza nem teszi meg azt a szívességet nekünk, hogy félvállról veszi a mérkőzést. 8-10 után beragadtunk, ellenfelünk pedig hetet számolt ránk. Itt el is dőlt a játszma: a hajrában ugyan az első három szettlabdát hárítottuk, a negyediket azonban már be tudta ütni Hollósy László együttese (15-25).

A második szett rémálomszerűen alakult: a Nyíregyháza nem lassított, a mieink pedig megtörni látszottak, sok hibával, hitehagyottan játszottak. Tóth Gábor előbb 4-8-nál, majd 6-14-nél kért időt, de hiába a fejmosás, hiába a cserék, a vendégek simán nyerték a második játékrészt (10-25).

A harmadik szettben egy fokkal összeszedettebben játszottunk, mint korábban. Hollósy László igyekezett a cseréknek is lehetőséget adni a bizonyításra, ez valamelyest megkönnyítette a dolgunkat. Ettől függetlenül persze a vendégek irányították a játékot, de egy-egy felvillanás erejéig meg tudtuk mutatni, mire vagyunk képesek. A Nyíregyháza győzelme azonban így sem forgott veszélyben, a Continental Aréna után Budaörsön is 3:0-ra nyertek (15-25).

Ezzel a mérkőzéssel véget ért csapatunk számára a 2019-es esztendő, most jöhet a jól megérdemelt pihenő!

Tóth Gábor:Ez a realitás egy teljesen profi csapat ellen. Valahol a mi dicséretünk, hogy a Nyíregyháza nagyon komolyan vett minket. Óriási erőbedobással játszottak, elképesztően mezőnyöztek, és a blokkvédekezésük is teljesen rendben volt, így nekünk dupla-tripla erőbedobás kellett a pontok eléréséhez. Apró momentumok miatt van hiányérzetem, de tényleg ez a realitás.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!