Kézilabda
Andróczki Flóra

Négypontos csúcsrangadó

Publikálva: 2019.12.09 Frissítve: 2019.12.09 eSport

A DigiSport Honvéd ellen is értékes pontokat szereztünk.

FIFA Pro Clubs csapatunk a forduló rangadóján a DigiSport Honvéd csapatával mérkőzött meg, és taktikai csata helyett a nyíltsisakos támadójáték dominált az első perctől kezdve. Az odavágón az első támadásból előnybe juthattunk volna, de a Balogh Richárd buktatásáért megítélt büntetőt Vajai elhibázta, így várni kellett az első gólra, igaz csak pillanatokat. A 8. perc végén Binder kapott labdát a tizenhatos bal oldalán, Vajai Attila elé tálalt, ziccerben pedig támadónk a hálóba juttatta a labdát, ezzel megszereztük a vezetést. A sikeres kezdés után visszaálltunk kissé, így a Honvéd átvette az irányítást, a labda is javarészt a piros-feketék játékosainál volt, de Gurály lövésén kívül az első félidőben csak csapatunk volt veszélyes. Majorosi lövései nem találtak kaput, Vajai szemfüles labdaszerzésénél pedig ellenfelünk kapusa mutatott be bravúros védést. 

A második játékrészben kiegyenlítettebb játékot láthattak a nézők, több lehetősége volt a Honvédnak. Védelmünk remekül zárt, így ellenfelünk gólerős támadósora csak a büntetőterületen kívülről próbálkozott. A csapkodó mezőnyjáték ellenére két lehetőségünk is adódott, Majorosi távoli bombáját a kapus, Balogh lövését pedig a berepülő védő hárította a gólvonalról. Az eredmény azonban nem változott, így az odavágón három pontot szereztünk.

A visszavágón ismét motiváltan, sőt túlmotiváltan léptünk pályára, ennek is tudható be, hogy az első húsz percben kapkodó volt a játékunk. Ennek ellenére csak egy komoly helyzetet jegyzett a Honvéd, de Kurtsits remek védésének köszönhetően kapunk érintetlen maradt. A veszélyes ébresztő után rendeztük a sorokat, helyzetünk is volt, de Majorosi lövése célt tévesztett.

A szünet után a Honvéd, a tőle megszokott, szinte tökéletes labdatartással próbálta védelmünket feltörni, sikertelenül. Jól álltuk a sarat, és kontrából veszélyeztettünk, a 94. percben pedig eldönthettük volna a mérkőzést, ellenfelünk kapusának újabb bravúros védésén múlt, hogy maradt a pontosztozkodás. 

Csapatunk összeállítása mindkét mérkőzésen: Kurtsits – Barna, Fehér, Tar, Tóth – Rácz, Balásfalvi – Balogh, Binder, Majorosi – Vajai.

MTK Budapest–DigiSport Honvéd 1-0

Gólszerző: Vajai

DigiSport Honvéd–MTK Budapest 0-0

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!