Taekwondo
Salim Sharif

Nagy: meglepetés!

Publikálva: 2020.05.22 Frissítve: 2020.05.22 Tenisz

Az első játéknap után úgy tűnik, a célnak abszolút megfelel a Budapest-kupa: végre játéklehetőséghez juttatja legjobb teniszezőinket. Nagy Pétert pedig különösen nagy sikerélményhez juttatta: nagy skalpot gyűjtött az ukrán Szerhij Sztahovszkij legyőzésével.

Egész nap pattogott a labda a Nemzeti Edzésközpontban. Voltaképpen ez is volt a cél. Remek játékosokat láthatott a nagyérdemű, de csak a televízión keresztül – az M4 Sport ugyanis élőben közvetítette a Budapest-kupát, amely a helyszínen zárt kapuk mögött zajlott. És amelyen hemzsegtek az MTK Budapesthez köthető teniszezők: a férfiaknál Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Nagy Péter, a nőknél Babos Tímea, Jani Réka, Gálfi Dalma és Nagy Adrienn, bár utóbbi csak szombaton mutatkozik be a patinás Hopman-kupát idéző rendszerben zajló tornán.

Amely pénteken vette kezdetét, meglepetésekkel. Egészen nagyokkal. A legelső mérkőzésen talán a legnagyobbal, amikor az MTK-val tavaly csapatbajnokságot nyerő Nagy Péter 1:4, 4:1, 4:2-re megverte a viadal egyetlen nem magyar állampolgárságú résztvevőjét, az ukrán Szerhij Sztahovszkijt, aki meg 2013-ban megverte a sportág koronázatlan királyát, Roger Federert, ráadásul Wimbledon gyepén, ahol a svájci nyolcszor emelhette magasba a Grand Slam-torna férfi egyéni győztesének járó trófeát. Szóval Sztahovszkij verte Federert, Nagy verte Sztahovszkijt – mi következik ebből…?

Azért szögezzük le, a tenisz nem matematika, hogy így le lehessen vezetni, ki kinél jobb, úgyhogy adunk egy másik aspektust Nagy sikerének: az azért is nagy siker, mert Sztahovszkijt állítólag – azért biggyesztettük ide ezt a kételkedést jelző szócskát, mert a különböző országok csapatbajnokságainak eredményei nehezebben kutathatóak fel – még nem győzte le magyar játékos. Tavaly például a Davis-kupában Balázs Attilát és Fucsovics Mártont is elintézte az ATP világranglistájának jelenlegi 169., egykori 31. helyezettje.

Meglepetést okozott még Babos Tímea is, egyrészt mert kisebb vállsérülése miatt nem vállalta az egyéni mérkőzéseket (márpedig azokból kettő is várt volna rá pénteken – Drahota-Szabó Dorka helyettesítette, Bondár Anna ellen kiválóan, őt ugyanis meglepte és megverte, Stollár Fannyval viszont nem bírt), másrészt mert vegyes párosban, ahol viszont játszott, kétszer is kikapott, éppen Nagy Péter társaként. Mindenesetre mindkét párharcukat letudták a csoportjukban, az egyiket megnyerték, a másikat elvesztették, a többi már nem rajtuk múlik.

A nap legjobb mérkőzését nem a legmagasabb ázsiójú játékosok hozták össze, viszont bőven volt MTK-s érintettsége: Jani Réka és Marozsán Fábián vegyes párosa 4:3, 2:4, 12–10-re verte Gálfi Dalma és Piros Zsombor kettősét. A négy játékosból hárman is az MTK színeiben teniszeznek itthon…

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!