Kézilabda
Farkas Johanna

Nagy lépéssel közelebb a junior Európa-kupához (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.11.30 Frissítve: 2019.11.29 Rövidpályás gyorskorcsolya

Kelet-Európa legjobbjai között rövidpályás gyorskorcsolyázóink.

Jelesre vizsgáztak juniorkorú rövidpályás gyorskorcsolyázóink a lengyelországi Bialystokban megrendezett Challenge Series-viadalon, amely komoly téttel bírt, hiszen az ott elért eredmények beleszámítanak a korosztályos Európa-kupára való kvalifikációba. Klubunkat Bontovics Balázs, Szigeti Ádám, Szász Attila és Talabos Attila képviselte. A hazai rendezésű Pannonia Openen megadták a kellő alaphangulatot, de mint utóbb kiderült: nemzetközi jégen sem ijedtek meg a mieink.

Szabó Krisztián, az utánpótlás-válogatott vezetőedzője elmondta, elégedett az A korcsoportban szereplő MTK-s fiúkkal, elvégre sokat javítottak a rosszul sikerült, bormiói versenyt követően. Igaz, az ő korosztályukban még nagyon képlékeny, kik kvalifikálhatnak a junior Európa-kupára.

– Ankarában lesz a harmadik, egyben utolsó junior Challenge Series-állomás, ott dőlnek majd el a lényegi kérdések, már ami az A korcsoportos fiúkat illeti. Elégedett vagyok velük is, mert jelenleg Bontovics Balázs, Szigeti Ádám és Szász Attila is kedvező helyzetből várja a folytatást, de résen kell lenniük, még nem érezhetik magukat biztonságban. Talabos Attila esete nehéz ügy: a montreali felnőtt-világkupán megint lebetegedett, és tegnap ugyan elkezdte az edzéseket, jelenleg nincs kirobbanó állapotban. De van még két és fél hét a törökországi megmérettetésig, ha addigra formába lendül, akkor talán odaérhet a kvalifikációt jelentő, top nyolc hely valamelyikére, de ehhez az sem ártana, ha a magukat már biztonságban érző, sok pontot gyűjtő versenyzők esetleg kihagynák az ankarai viadalt.

Mivel a létfontosságú, törökországi versenyig csupán két és fél hetük marad a mieinknek regenerálódni, az A és B korcsoportos fiatalok nagy része nem indul a péntektől vasárnapig tartó Mikulás-kupán. Ettől függetlenül az alacsonyabb korosztályokban óriási versengés várható a dobogós helyezésekért: hét ország közel kétszáz feltörekvő rövidpályás gyorskorcsolyázóját követhetjük figyelemmel a Gyakorló Jégcsarnokban, ahol aztán hétfőtől 41 nemzet 450 műkorcsolyázója és jégtáncosa vetélkedik majd.

Forrás: utanpotlassport.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!