Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

MTK Budapest - Újpest FC (BEHARANGOZÓ)

Publikálva: 2016.03.02 Frissítve: 2016.03.02 Labdarúgás

Már megint lilák!

Az OTP Bank Liga 23. fordulója következik, az MTK Budapest soron következő ellenfele pedig az az Újpest FC lesz, amellyel éppen két héttel ezelőtt mérkőzhetett meg. A kissé szokatlan sorsolás előtt latolgatjuk az esélyeket, hívjuk fel érdekességekre a figyelmet.

Gyors egymás utánban következik a 210. MTK Budapest-Újpest FC, fővárosi rangadót követően, a 211. összecsapás. 2016 első bajnoki fordulója – egyben Teodoru Vaszilisz bemutatkozó meccse a csapat kispadján – Budapest negyedik kerületében érte a kék-fehéreket, amely 1-1-es pontosztozkodással zárult. Az egy pontnak inkább Ciki bácsi tanítványai örülhettek, akik múlt héten újabb egy ponttal gazdagodtak.

Legutóbb, hazai környezetben a lilákat 2014 novemberében fogadhatta az MTK Budapest, amely egygólos vendég sikert hozott, mint ahogy az eddigi 210 mérkőzés örökmérlege is inkább az újpestieknek kedvez, 82 alkalommal győztek a negyedik kerületi labdarúgók, 51 döntetlen mellett, 77 ízben kék-fehér sikernek örülhettünk.

Egy hete az Újpest FC is döntetlent játszott, pályaválasztóként a Debrecen ellen zártak 1-1-re, ami azonban életben tartotta a lilák, immáron tíz meccsre duzzadt veretlenségi szériájukat. Szemben az MTK Budapest oldalán, két döntetlen, két vereség, és egy győzelem az előző öt forduló mérlege, amin legfőbb ideje kozmetikázni.

A tabellán elfoglalt, igen előkelő, második helyével Nebojsa Vignjevics együttese, egyértelműen esélyesnek tekinthető, mint ahogy nem olyan régen, a Szusza Ferenc Stadionban is láthattuk, az MTK Budapest feletti, domináns játékukat. Ugyanakkor az új elképzeléseknek, az MTK-stílus visszatértének jelei egyre jobban kezdenek meglátszani. Ha sikerül Teodoru Vaszilisznek a labdatartásra épülő stratégiát kellőképp élesítenie hétvégére, játékosai kihúzhatják a lila-fehérek méregfogát, ami épp a gyors, lendületes dominancia, az ellenfél térfelén.

Kulcsszerepet kaphatnak a pálya tengelyében játszók, így Thiam, Vass és Kanta is, akik mind remekeltek – az egyébként nem túl eredményesen megvívott – Békéscsaba elleni bajnoki alkalmával is. Mélységi labdákkal még a védelemből is meg lehet lepni az Újpestet – Grgics piroslapos eltiltása miatt – Baki és Poór játékára lehet számítani, akik diszponált formájuk esetén, a támadások támogatásában is hasznosak lehetnek.

Gera Dániel sárga lapjainak köszönhetően legfeljebb a lelátóról nézheti majd a találkozót, akinek utánpótláshelyét Varga Szabolcs vehetné át, aki azonban továbbra is sérüléssel bajlódik, eljöhet tehát – az NB I-ben idáig 26 percet játszó – Vogyicska Bálint ideje.

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti. Segítői: Erős Gábor és Horváth Róbert

Hasznos információk! Az összecsapást március 5-én, szombaton rendezik, mely munkanapnak minősül – március 14-ét dolgozzuk le aznap – így az Illovszky Rudolf Stadion körül, az utcákon FIZETNI KELL A PARKOLÁSÉRT. A 15:30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, de élő, szöveges tudósítással is készülünk, a találkozóval kapcsolatos jegyinformációkat pedig ITT találnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!