Kézilabda
Farkas Johanna

MTK Budapest II: Maradunk keleten!

Publikálva: 2017.07.14 Frissítve: 2017.07.13 Labdarúgás

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette a harmadosztály beosztását a 2017-18-as idényre.

Pölöskei Gábor csapatára ismét a Keleti csoport vár. Csökkentek a csoportok méretei, hiszen 18 helyett 16 csapat vág neki a küzdelmeknek, kiesik az utolsó három helyezett és a legrosszabb 13. helyezett.  Rengeteg ismerős arc és néhány újonc is ott lesz az ellenfelek között.

Az ismerős ellenfelek:

Az előző idényből újra találkozunk a Disógyőri VTK II. csapatával. A miskolci gárdát oda-vissza sikerült legyőzni, és a bajnokság végén ez a hat pont volt a különbség a két csapat között. Szintén maradt keleten az ESMTK, akik az előző idényt a 10. helyen zárták. A „Liza” elleni nyitómékrőzésen aratott győzelem emlékezetes volt a csapatnak, többek között Demjén büntetővédése, illetve Szerencsi és Takács első találatai miatt is.

A Jászberény is maradt a csoportban, ők előzték meg a fakót a végső rangsorban, a dobogó harmadik helyét elfoglalva. Az előttünk végző másik csapat, a második helyet megszerző Monor is maradt a mieinkkel egy csoportban. A mögöttünk zárt többi csapatok közül a következők maradtak (zárójelben az ellenük szerzett pontok): Nyírbátor (4 pont), a Putnok (1 pont), a Salgótarján (4 pont), a Tiszaújváros (4 pont), és a Tállya (4 pont) marad a Keleti csoportban.

Az újak:

Számos olyan csapat is keletre került, amely az előző idényben nem itt szerepelt. Új ellenfél a Tiszafüred, a Gyöngyös, a Füzesgyarmat, a DEAC, a Cigánd, és nem ismeretlen, de új ellenfél lesz a Balassagyarmat, akikkel az előző idényben a Magyar Kupában találkoztunk.

A sorsolást követően Pölöskei Gáborral beszéltünk:

– Maradunk keleten, mik az első gondolataid erről?

– Nagy meglepetés nincs, tavaly itt voltunk, most is ide sorsoltak minket. A mezőny egy részét ismerjük, akárcsak tavaly, most is azzal a céllal vágunk neki, hogy a fiatalok a lehető legtöbbet fejlődjenek, és felkerüljenek az első csapatba.

– Kilenc csapat maradt az előző idényből, 50% pontszerzés volt ellenük. Mennyire lehet befolyásoló az ismertség, javulhat ez az arány?

– Nehéz kérdés, mivel a keretek még nagyon képlékenyek, javában zajlanak az átigazolások. Szűkítették a csoportlétszámot, ez jelentős játékosmozgást okoz, elviekben mindenki meg fog erősödni.

– Hat újonc van, köztük a Balassagyarmat, mennyire lehetnek tényezők?

– Balassagyarmaton szisztematikus, tudatos építkezés zajlik, Kis Károly vezetése alatt remek munkát végeznek. Nem lehet sem őket, sem a többi „újoncot” könnyű ellenfélként kezelni, mindenki legyőzhet mindenkit, kiélezett harc várható minden pontért.

– Több mint 4600 km utazás vár a csapatra, mennyire lehet ez hatással a srácokra?

– Nem olyan veszélyes tényező ez manapság, mint régen. Szerencsére a legtöbb ellenfélhez jó minőségűek az utak, ezért bár távol vannak, lerövidült az utazási idő. Az utazásn az eddigiek alapján nem kellene, hogy befolyásolja a teljesítményünket .

– Egy „második csapat” maradt a kék-fehérek mellett, nehéz lesz több felnőtt csapat ellen?

– Felnőttekkel mindig nehezebb játszani, mint az azonos korúakkal. Tavaly mindhárom második csapat ellen nyerni tudtunk mindkét mérkőzésen, ezek jobban feküdtek nekünk. De ez a kihívás, ami a cél előtt áll, hogy a srácok az átmenet korszakában belerázódjanak a felnőtt futballba, erre minden lehetőségük meglesz, és a kortárs csapatok hiánya elősegítheti ezt az átállást.

– A fejlődésen kívül, az ellenfeleket legalább név szerint ismerve, mi a reális cél a szezon végére?

– A minimum cél az a középmezőny, a 8-10. hely megszerzése. Persze tavaly is láthattuk, hogy ezt felül tudják múlni a srácok, sok függ attól, milyen lesz a végleges keret, amellyel dolgozom nap mint nap. Emellett fontos tényező, hogy az első csapattól mikor, mennyi játékos és persze konkrétan ki lesz az, aki vissza fog játszani.

A Keleti csoportban induló csapatok listája:
Balassagyarmat
Cigánd
DEAC
Diósgyőri VTK II
ESMTK
Füzesgyarmat
Gyöngyös
Jászberény
Monor
MTK Budapest II
Nyírbátor
Putnok
Salgótarján
Tállya
Tiszafüred
Tiszaújváros

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!