Taekwondo
Salim Sharif

Mindkét csapatunk dobogón

Publikálva: 2016.03.23 Frissítve: 2016.03.23 Sakk

A nemzeti csapatbajnokság kilencedik játéknapján egy győzelem és egy szűk vereség a mérleg.

Sakkcsapatunk kapitánya, Szabolcsi mester beszámolója a hétvégéi fordulóról:

– Nagyon nehezen indult a forduló, többen is megbetegedtek. Hálás köszönetemet kell kifejeznem – egyrészt – Gehér Józsefnek, aki az utolsó pillanatban beugrott, másrészt Yip Michaelnek, aki betegen is játszott, továbbá Laza Szabinak, aki az utolsó pillanatban került át a másik csapatba, Szép Janónak, aki eljött biztonsági tartaléknak. És persze azoknak a sakkozóknak is, akikre mindig lehet számítani.

Az MTK Budapest I. 7-5-re nyert a Tapolca ellen. Az első táblán Kállai Gábor sötéttel kiegyenlített állásban remizett. Radnai Ádám pozícióelőnyét nagyon gondos, türelmes játékkal érvényesítette, nemzetközi mester ellenfele ellen. Szintén IM-mel játszott Terbe Juli, aki sötéttel is biztosan szállította a fél egységet. Szabó Balázs, kiváló játékkal, esélyt sem adott ellenfelének. Boros Dani sokat habozott, hogy leüsse-e az áldozott gyalogot – az elmélet a leütést javasolta – azonban időzavar és vereség lett a vége. Marosi Levente nagy türelemmel hárította el tehetséges ifjú ellenfele kavarási kísérleteit, és biztosan nyert, ezzel ő lett csapatunk legjobb pontszerzője. Honos Attila kezében szúrtak, vágtak a figurák, és halálra sebezték ellenfele állását. Laza Szabolcs, némi szünet után tért vissza a csapatba, és ezt magabiztos, ellenállhatatlan pozíciós játékkal és győzelemmel ünnepelte. Az általában kitűnően játszó Berta Sándornak sajnos ma nem sok esélye volt tapasztalt ellenfele higgadt játékával szemben. Vitályos Marci kezdeményezett, támadott, de csak a remi sikerült. Márta Dominik jól állt a középjátékban, aztán ottmaradt egy fontos gyalog, és nem volt érte elég támadás. Tóth-Katona Tamás kihozta a nyert állást, de már nem volt ereje berúgni a gólt, remi lett a vége.

MTK Budapest – Tapolca Rockwool VSE: 7-5

Ezzel csapatunk a harmadik helyen áll. Következik a feljutási rangadó a Lila Futó Hóbagoly ellen, mivel az első helyen álló Nagykanizsa II. nem juthat fel.

Az MTK Budapest II. igencsak tartalékosan állt ki a MAFC ellen, és 6,5-5,5 arányú vereséget szenvedett. Az első táblán Lyell Mark remekül kevert, és gyors győzelmet aratott sötéttel. Jómagam a másodikon, a nagyon remiszerű előzmények után, ellenfelem hibájának következtében kihoztam a nyerést, csak nem játszottam meg, és remi lett. Fodor Balázs kicsit rosszabb állását biztosan tartotta ki. Retkes Peti is remizett, talán játszhatta volna még, bár ha meggondoljuk, ellenfele hajdanán Portischt is megverte. Yip Michael sötéttel kissé jobban állt, egészségi állapota azonban indokolta az óvatosságot és a remit. Gehér József is biztosan szállította a fél pontot. Czumbel Péter elnézett valamit viszonylag korán. Kálóczi Kristóf higgadt pozíciójátéka végre meghozta első NB-s győzelmét, ráadásul 250-nel magasabb értékszámú ellenféllel szemben. Gehér László mintha nem tudta volna eldönteni, támadjon vagy védekezzen, sajnos vereség lett a vége. Koltai Dani minőséget nézett el, és kikapott. Gehér Koppány kiváló megnyitáskezeléssel nyerésre állt, de visszanézte a tisztet, utána már elvesztette a hátrányos végjátékot. Kemény Vagyim sima győzelemmel ünnepelte bemutatkozását az NB-ben.

MTK Budapest II. – MAFC: 5,5-6,5

Kikaptunk a sokkal magasabb értékszámú csapattól, és továbbra is elég biztosan tartjuk a harmadik helyet.

Még két forduló van hátra a nemzeti csapatbajnokságból, mindkét csapatunk dobogón áll, és célunk is, hogy mindkettő ott is végezzen.

Gratulálunk, csak így tovább!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!