Atlétika
Szabó Beatrix

Mindent bele!

Publikálva: 2019.04.13 Frissítve: 2019.04.13 Kosárlabda női

Szombat este hat órától utolsó előtti hazai mérkőzésünket játsszuk ebben az idényben: a tabellán éppen előttünk álló PINKK Pécsi 424 érkezik hozzánk vendégségbe, a bentmaradás szempontjából mindkét fél számára kulcsfontosságú meccsen.

Ez most nem lesz egy hosszú beharangozó, mert felesleges sokat ecsetelnünk, mennyire fontos feladat előtt állunk: nyerni kell, és kész. Megvoltak a „bemelegítő körök” a Vasas és a BEAC ellen, akárcsak szombati ellenfelünk, mi is mindkettőt elvesztettük, tehát ilyen szempontból egyformán állunk, csakhogy mivel magunkkal hoztuk az alapszakaszbeli eredményeinket, a PINKK két ponttal, két győzelemnyivel előttünk áll. És mivel immár a playout harmadik fordulója következik, összesen négy mérkőzésünk maradt arra, hogy behozzuk a lemaradást – de ezek közül kettőt éppen a kozármislenyi pécsiek ellen játszunk, vagyis ha mindkétszer mi győzünk, eltűnik a hátrány.

Ennek azonban az az alapja, hogy a szombati mérkőzést megnyerjük.

Úgyhogy inkább szurkolóinkhoz szólunk: aki csak tud, jöjjön ki, illetve akit csak tud, hozzon magával, hogy minél többen biztassák a csapatot, hogy igazán hazai pályán érezhessék magukat Szabó Flóráék. Lehet, hogy nem ez a mérkőzés lesz a kosárlabda legjobb propagandája, mert előfordulhat, hogy ez nem lesz szép meccs, az is lehet, hogy fogcsikorgatva, kínkeservesen tudjuk csak megszerezni a győzelmet, de a lényeg, hogy megszerezzük, és ezért mindenkinek meg kell tennie a magáét: a játékosoknak a pályán, a drukkereknek a nézőtéren. Biztos lesznek holtpontok, hisz mindig vannak, és ha érkezik egy kis külső segítség, ezeken hamarabb átlendülhetnek a lányok.

Az, hogy eddig ebben a bajnokságban kettőből kétszer megvertük a PINKK-et, lényegtelen. Most kell megverni – és aztán majd minden bizonnyal még egyszer. De mindenekelőtt: most!

 

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. április 13., 18:00

MTK Budapest–PINKK Pécsi 424

Játékvezetők: Balogh Gyula, Lengyel Ádám, Horváth Csongor Béla (Gorka Szabolcs)

MTK Budapest vívó- és kosárlabdacsarnok

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!