Atlétika
Jankovics Dániel

Minden sikerült

Publikálva: 2019.11.11 Frissítve: 2019.11.10 Sakk

10-2-re nyertünk

NB II: MTK Budapest II.–Pestszentlőrinc SK.  10-2

Vannak ilyen napok, amikor bárhogy állnak a partik, a végén sikerül megnyerni őket. És van persze az ellenkezője is. Bár valamennyi táblán a mi értékszámaink voltak magasabbak, ehhez a győzelemhez szerencse is kellett.

Az utolsó táblán Farkas Ottó jól ismerte a változatot, ellenfele nem. Ez 40 perc alatt győzelmet eredményezett. Utána jött pár okos remi. Örtel Endre Szepes Tamás ellen, Szultan Subakov Bilku András ellen, Kovácsy Barna Bokros István ellen és Kálóczi Kristóf Hidvégi Attila ellen. Mindnyájan derekasan próbálkoztak, de az ellenfél kiölt minden fantáziát az állásból.

Az első táblán Marosi Levente pontos pozíciójátékkal először átvette a nyílt vonalat, azon behatolt, és feladásra kényszerítette a nagy múltú Sugár Károly mestert. Juhász Ágoston játszott a legtovább. aktív, kezdeményező stílusban gyalogot, majd minőséget áldozott, és aztán kamatostul nyerte vissza az anyagot Török Tamás Titusz ellen, aki sokáig húzta a feladást. Fodor Balázs nagyon hamar elintézte Mezei Csabát, aki ezúttal gondolkodott is, talán ez volt a baj. Virág Bálint ismét őrült partit játszott a rutinos Matuska Miklós ellen. A nyitást rosszul kezelte, óriási hátrányba került, csapatvezető társammal, Waldmann Ivánnal már le is mondtunk erről a pontról.Bálint azonban fantasztikus kavaró képességeivel addig védekezett, később ellentámadott ötletesen, amíg végül ő nyerte meg a partit. Vitályos Márton a jobb napokat látott Szekeres Tibor ellen gyalogot nyert, majd ötletes végjátékvezetéssel győzött. Haszon Kamilla hamar szétbombázta Ilyés Péter királyállását, és látványos győzelmet aratott. Czumbel Péter jól játszott, előnybe került, ekkor azonban hibázott, a partiban vad bonyodalmak támadtak, majd ellenfele megtette azt a szívességet, hogy a második időzavarban túllépte gondolkodási idejét.

Egyelőre vezetjük a csoportot, de mostantól nehezebb dolgunk lesz, indul az NB I. is. Ezúttal már a jövő héten folytatódik a bajnokság.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!