Taekwondo
Salim Omar

Mindegyik csapatunk győzött

Publikálva: 2017.03.10 Frissítve: 2017.03.10 Sakk

Remek hétvégét zárt a sakk szakosztály.

Nehéz, de remek fordulón vagyunk túl, hisz újból mindegyik csapatunk győzedelmeskedett. Az első osztályban ott folytatta az együttes, ahol abbahagyta: magabiztosan hozta a kötelezőt, ezúttal a Palota Sakk legjobbjai ellen. Ezzel hirtelen visszakerültünk a már lezártnak látszó bajnoki harcba, ugyanis mindössze egy pont a hátrányunk a Fabulon mögött. A másodosztályban komoly siker a dobogós HÜSI II. legyőzése. A csapat a nyolcadik helyen áll, de csak másfél pontra az ötödik hely, míg a kiesőzónától megnyugtató hét pont a távolság. A harmadosztályban jelenleg holtversenyben a második helyen állunk.

MTK Budapest III. – Palota Sakk: 9,5-2,5

A Sakkszövetségben hatalmas harc dúlt, mindkét csapatunk összes tagja pontosan érkezett, és erejét megfeszítve nyerésre játszott! Az MTK III. négy hölggyel állt fel, akik négy pontot szereztek.

Az első táblán Czebe nagymester ellen érdekes partit játszott a Szabolcsi, az MTK Budapest sakkozója. A megnyitásban egy helyen előnybe kerülhetett volna Czebe, de rosszul bonyolított, majd a kölcsönös időzavarban Szabolcsi hagyott ki egy kecsegtető lehetőséget. Végül a Palota játékosa bástyaáldozattal örökös sakkos döntetlent kényszerített ki. A második meccsen Laza Szabolcs remekül vezetett bástyavégjátékot vert rá Koczó Kristófra. A nagy formába lendült Terbe Juli sötéttel is magabiztosan verte Jamrichot, míg Szente-Varga Fruzsina erélyes támadójátékkal tisztet, majd játszmát nyert. Terbe Zsuzsinak ma csak kilencet kellett lépnie sötéttel, és máris fogadhatta ellenfele gratulációját. Mark Lyell is végig kezdeményezett, győzelméhez nem fért kétség, Vitályos Márton örvénylő játéka pedig beszippantotta ellenfelét. Haszon Kamilla látványos taktikai fordulatok után első győzelmét aratta MTK-s színekben. Rádai Zoltán a meccs végére elfáradt. Czumbel Péter egyszerűen és biztosan nyert. Gervai István az ellenfél tehetséges, 11 éves ifijét verte pontosan kiszámított végjátékban. Eörsi Pali egy verhetőnek látszó kislánytól viszont sajnos elég hamar vereséget szenvedett.

MTK Budapest IV. – HÜSI SC II.: 6,5-5,5

Olyan meccset sikerült megnyerni, ahol az ellenfél valamennyi táblán jobb volt értékszámban, és nem is kevéssel.

A Hüsi SC II. nagyon erősen állt fel, hemzsegtek a csapatban az egykori NB I-es játékosok. Az első táblán Misja Schreuder sötéttel is biztosan tartotta az egyensúlyt Döry Jenő nemzetközi mester ellen. Ez a bravúr a másodikon Michael Yipnek is sikerült, szintén jóval magasabban jegyzett ellenfele ellen. Ványa János szívósan védekezett, mindent megpróbált, de Tegzes végül túljátszotta. Gehér Koppány elég simán került pozíciós fölénybe ellenfele Aljekinje ellen, és a technikai rész sem okozott gondot neki. Gehér László remizett Gyömbér Tamás ellen, talán a végállást még játszhatta volna. Kemény Vagyim nem tudta kivédeni Valis János legjobb napjaira emlékeztető királyszárnyi támadását.

Weszely György minőséget adott két gyalogért, és az előálló végjátékot nagyon szép játékkal megnyerte. Fodor Kornél kissé naivul egy elég közismert megnyitási csapdába sétált bele Merényi Gábor ellen. Forgács András szemre nem állt jól Csalami ellen, de szívósan, találékonyan védekezett, folyamatosan javította állását, és a végén győzött. Fábián László ismét kemény és pontos pozíciójátékkal nyert. Kalocsai László sokáig jól állt, de a végjátékban elnézett ezt-azt. Az utolsó táblán Mérő László csillogó, poénos támadó játszmát nyert.

MTK Budapest V. – Honvéd ASE III.: 6,5-5,5

Az éltáblán Juhász Ágoston ellen az ismert, sokszoros egyéni ob-döntős Nagy Ervin nemzetközi mester egyenlő állásban is erőltette a nyerést, pontatlanul játszott, amiért szigorúan meg lett büntetve a végjátékban. Ágoston révén a Szabolcsi mester vezette Szabó László Tehetséggondozó Csoportunk első IM-jét skalpolta meg. Horányi Gábor ellenfele a középjáték során kiegyensúlyozott állásban gyors vesztőt húzott. Birovecz Ben Jordán pontosan játszott, idős ellenfele viszont meglehetősen sok hibával, így a 3. táblán is a miénk lett a pont. Szép Janó sokáig védekezésre kényszerült, majd mire fellélegezhetett volna, elnézéssel vesztett. Pirity tanár úrnak gyanús, hogy komoly nyerőesélyei voltak még, mikor megbékélt ellenfelével. Koltai Dani bonyolult középjátékot követően tartotta otthon a fél pontot.

Barsi Botond korán gyalogelőnybe került, de ellenfele támadása nagyon gyorsan elsöpörte. Varga Boldizsár kemény bástyavégjátékban szerzett fél pontot. Csontos Dávid a korábban maga korosztályának élmezőnyébe tartozó, de a sakkozást mára szinte teljesen abbahagyó Csetneki Márkot következetesen verte meg. Koltai Dóri sokáig rosszabbul állt, majd a már nyerő végjátékban a fáradtsága felülkerekedett remek schnellezési készségein. Géczi-Zajzon Kristóf talán túlzottan könnyelmű volt a játszma elején, minőséghátrányban már hiába küzdött becsülettel. Szalay-Őcsák Bánk könyörtelenül gyűrte maga alá az eddig stabil pontszerző felnőtt ellenfelét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!