Keresés

Miklós Edit nem ilyen visszatérésről álmodott

Publikálva: 2017.12.02 Frissítve: 2017.12.04 Sísportok

Kétszer kellett rajtolnia Vonn esése miatt

Rendkívüli módon kezdődött Miklós Edit számára az idei alpesi sí világkupa sorozat első lesikló futama pénteken, a kanadai Lake Louise-ban. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk tíz és fél hónappal sérülése után újra lesiklásban startolhatott, kétszer is, miután a pályán előtte kieső Lindsey Vonn miatt az első rajtja után megállították. Később újra elindulhatott, végül a 44. lett. A győzelmet az osztrák Cornelia Hutter szerezte meg.

A pénteki lesiklással megkezdődtek a gyorsasági számok versenyei a kanadai Lake Louise-ban. Miklós Edit egyik legkedvesebb pályáján péntek és vasárnap között két lesikló és egy szuper óriásműlesikló futamot rendeznek. Egy évvel ezelőtt szenzációsan versenyezve harmadik helyezést ért el lesiklásban, idén a sérülésből visszatérő sízőnk célja a húszba kerülés volt.

Ami a pályát illeti a napokban többször is esett a hó, emiatt az egyik hivatalos edzést törölni is kellett. A versenyen is mérsékelt hóesésben kezdődött a nők futama.

Miklós Edit előtt az amerikai Lindsey Vonn indult, aki nagy magabiztossággal vágott neki a pályának, de az alsó harmadban hibázott, elesett és a hálóba csúszott. Ezalatt 18-os rajtszámmal ráindították Miklós Editet, de rövid idő múlva megállították Vonn esése miatt és visszaküldték a rajtba.

– Gyorsabb volt a ráindítás a szokásosnál, mivel felgyorsították a versenyt az erősödő havazás miatt. Így még Vonn a pályán volt, amikor Edit elstartolt. Rövidesen sárga zászlót kapott, és ez azt jelentette, hogy meg kellett szakítania a futamát. Miután visszakerült a rajba, ő dönthetett arról, hogy mikor indul. Végül a 30. síző után rajtolt el újra. Ilyen esetben a versenyzőt kizökkentik a váratlan körülmények, mentálisan visszavetik, és közben az időjárás is egyre rosszabb lett. A léceit sem tudták újra előkészíteni. Ilyen esemény nem sűrűn fordul elő a világkupában. – mondta Stark Márton, szövetségi kapitány.

A futamot az osztrák Cornelia Hutter nyerte, a lichtensteini Tina Weirater és az amerikai Mikaela Shiffrin előtt, Miklós Edit a 44. helyen zárt.

A verseny után Edit így fogalmazott a Facebook oldalán: A mai nap tanulsága: 

– Az élet mindig tart meglepetéseket. De ami nem öl meg, az megerősít. Lindsey előttem elesett. Mivel rossz idő volt, ráindítás volt a rajtban, ami azt jelenti, én már elindultam amikor rajt stop-ot rendeltek el. Ilyenkor sárga zászlóval leintenek, és újra rajtolhatsz. Ez a pálya negyedénél történt, onnan lecsúsztam a legközelebbi felvonóhoz, majd újra a rajthoz. Végül a 30-as rajtszám után újra startolhattam. Az életben mindig vannak első esetek, ez most egy ilyen volt. Holnap egy újabb nap, újabb lehetőséggel.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!