Atlétika
Szabó Beatrix

Megnehezítettük a Kaposvár dolgát (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.02.07 Frissítve: 2020.02.07 Röplabda

A második szettben mutatott játékra lehet építeni.

1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK Budapest 3:1 (13, –21, 17, 16)
Kaposvár Aréna, 350 néző
Vezette: Mezőffy, Halász E. (Gyulai, Hegedüs)

Kaposvár: Djurics 9, Tálas 10, Matics 9, Sipics 9, Szerencsés-Miklai 9, Klisura 15
Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Oblad 7, Kalmár V. 2, Szűcs K. 6, Tóth J., Horváth A.
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

MTK Budapest: Durst 2, Takács D. 13, Devaney 6, Petőváry 11, Kiss G. 10, Zólyomi 7
Csere: Szalai A. (liberó), Vezsenyi 1, Lesi 1, Godó 2, Király A.
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Extraliga 15. fordulójában a bajnoki cím egyik esélyese, az 1. MCM-Diamant Kaposvár otthonába látogattunk. Tóth Gábor ezúttal nem számíthatott egyik alapemberére, a kisebb megbetegedéssel küzdő Nagy Fannira.

Pocsékul kezdődött a találkozó, még a vártnál is kevesebb ellenállást tanúsítottunk az önbizalomtól duzzadó hazaiak ellen. Tóth Gábor előbb 1-5-nél, majd 4-11-nél is időt kért, de továbbra is bátortalanul, sok hibával játszottunk, így simán behúzta az első szettet a négy légióssal kezdő Kaposvár (25-13).

Nem tudni, pontosan mi hangzott el az első játszma után, de működött. A szezon talán legjobb szettjét produkáltuk, védekezésben és támadásban egyaránt: Petőváry Panni és Takács Doroti egyaránt hét-hét pontot szerzett, és ha simán talán nem is, de végig vezetve nyertük a második játszmát (21-25).

A harmadik szett – bár három gyors vendégponttal kezdődött – már inkább a hazaiakról szólt, ezúttal csak 5-5-ig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel. Az előző játszma hajrájában beálló Szűcs Kinga volt a Kaposvár legeredményesebb játékosa: klubunk korábbi szélsőütője vezetésével végig őrizte öt-hatpontos előnyét Szasa Nedeljkovics együttese, és ismét átvette a vezetést a szettek tekintetében (25-17).

A negyedik szett sajnos az elsőre hajazott, bár a játékunk közel sem volt olyan kilátástalan, mint a nyitó játékrészben. A hazaiak azonnal állva hagytak minket, 15-5-nél már nagyjából sejteni lehetett, hamarosan véget ér a találkozó. Bár Tóth Gábor tanítványai foggal-körömmel küzdöttek, a Kaposvár ránk tudta erőltetni akaratát, és otthon tartotta a három pontot (25-16).

Jelen helyzetben a szettgyőzelem is nagy fegyvertény, figyelembe véve a két csapat tabellán elfoglalt helyét. Lányaink legközelebb február 21-én, a Jászberény otthonában lépnek pályára – a találkozót a tervek szerint az M4 Sport közvetíti. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!