Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Megharcoltunk érte (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.15 Frissítve: 2017.10.15 Labdarúgás

Gyirmótról is elhoztuk a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Gyirmót FC Győr – MTK Budapest 2-3 (1-2)

Győr, Gyirmót FC Stadion

Vezette: Ducsai József (Gaál, Varga, Szabó)

Sárga lap: Lengyel (20.), Varga (39.), Achim (49.), illetve Gengeliczki (76.)

Gólszerző: Présinger (16.) Paku (77.), illetve Lencse (12.), Torghelle (33., 65.)

Gyirmót FC Győr: Sebők – Paku (Jano, 83.), Szőcs (Simon, 59.), Lázár, Présinger – Nagy Patrik, Lengyel, Varga, Kiss Máté, Sandal (Szegi, 59.) – Achim

Vezetőedző: Molnár Ladislav

MTK Budapest: Demjén – Bori, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Vass Ádám, Kanta (Farkas, 71.), Forgács (Katona, 71.) – Torghelle, Lencse (Gera, 49.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Gyirmót FC Győr otthonába látogattunk. Feczkó Tamás a kezdőbe jelölte Forgács Pétert, és bizalmat szavazott Lencse Lászlónak is. Utóbbi nem sokat tétlenkedett, azonnal élt is a lehetőséggel: a 12. percben Kanta ugratta ki őt a leshatáron, csatárunk pedig higgadtan lőtte el a kapus mellett a labdát. (0-1)

Sokáig nem örülhettünk azonban, hiszen a 16. percben egyenlített a Gyirmót. Présinger éles szögből belőtt szabadrúgása mindenki előtt elsuhant, a kapufáról pedig a hálóba pattant. (1-1) A 19. percben Torghelle került ziccerbe, de az utolsó pillanatban megállították a hazai védők – látszólag szabálytalanul –, de Ducsai nem ítélt tizenegyest.

Három perccel később ismét Lencse veszélyeztetett, miután Forgács tette elé a labdát szépen, de lövése mellé ment. A 33. percben viszont már nem volt menekvés: Torghelle kapott remek labdát Vass Patriktól, és ballal, gyönyörűen lőtte ki a hosszú sarkot. (1-2)

A félidő hátralévő részében taktikusan, okosan játszottunk, de újabb helyzet már nem adódott, így egygólos előnnyel vonultunk szünetre.

A fordulás után szinte rögtön növelhettük volna az előnyünket, de Torghelle ziccerénél lest intett a partjelző. A 49. percben sajnos első gólunk szerzőjét, Lencsét le kellett cserélnie Feczkó Tamásnak, mivel kemény belépő után még az első félidőben megsérült, és ekkorra kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot. 

A hazaiak leginkább rögzített helyzetekből veszélyeztettek: a 62. percben Lengyel maradt üresen a gyirmóti szabadrúgás után, de nem találta el jól a labdát.

A 67. percben növelni tudtuk előnyünket: Forgáccsal játszott össze Torghelle, majd lőtt ismét ballal a hosszú sarokba. (1-3) Mindössze tíz perccel később szépített a Gyirmót: Paku lőtt egy bal oldali szabadrúgás után, a labda pedig épphogy átgurult a gólvonalunkon, így izgulhattunk a hajrában. (2-3)

A legnagyobb egyenlítési lehetőség a 92. percben következett, de Demjén gyönyörűen ért bele a gyirmótiak lapos beadásába. Az utolsó percekben újabb hazai helyzet nem adódott, így elhoztuk a három pontot Gyirmótról. Mivel a második helyezett Kisvárda Master Good ikszelt Nyíregyházán, így négy pontra hízott előnyünk a tabella élén.

Feczkó Tamás: – Nagyon örülök, hogy ilyen okos és jól nevelt futballistáink vannak, akik minden helyzetre kiválóan reagálnak. Teljes mértékben kontrolláltuk a meccset, de 1-0 után visszajött az ellenfél egy pontrúgás után. Megvoltak a lehetőségeink arra, hogy nagyobb különbségű győzelmet szerezzünk, a két bekapott pontrúgásgól bosszantó. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!