Taekwondo
Salim Omar

Megérdemelten nyert a Ferencváros (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.06.03 Frissítve: 2019.06.06 Labdarúgás női

Női labdarúgócsapatunk második helyen végzett a Jet-Sol Ligában.

MTK Hungária FC–Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző
Vezette: Kiss Anikó (Sipos, Péntek, Rózsás)

MTK Hungária FC: Varga L. – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi, Nagy L. (Czellér, 79.), Csányi, Papp D., Palkovics (Oláh A., 58.), Magyarics, Pápai (Csorbai, 58.)
Vezetőedző: Cseh András

FTC: Samu – Csiki, Rőhberg (Pusztai, 46.), Mosdóczi (Nagy V., 82.), Alekszics, Diószegi (Fogl, 74.), Csigi, Fenyvesi, Szabó V., Zlidnis, Poljak
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Gól: Fenyvesi Evelin (42.), Pusztai Sára (62.), Csigi Eszter (68.)
Sárga lap: Marija Alekszics (24.), Fenyvesi Evelin (49.)
Piros lap:

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion rendezték a Jet-Sol Liga döntőjének második mérkőzését vasárnap délután. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonása 2-1-es ferencvárosi győzelemmel ért véget, így Cseh András tanítványai számára ezúttal az életben maradás volt a tét.

Vezetőedzőnk két helyen változtatott a hétfői összecsapáshoz képest: Szőcs Réka helyett Varga Luca kapott bizalmat a kapuban, illetve bekerült a kezdőbe a mindössze 15 (!) éves Pápai Emőke, ő Csorbai Nikolettet váltotta csatárposzton.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a mieink bátran futballoztak, élesebbnek tűntek, mint a döntő első mérkőzésén. A 42. percben ha nem is a semmiből, mégis némileg váratlanul szerzett vezetést a vendégcsapat: Fenyvesi Evelin cselezte, illetve verekedte át magát védelmünkön, első próbálkozását Varga Luca még hárítani tudta, ám az FTC támadója a kipattanót az üres kapuba gurította (0-1).

A hátrány ellenére vezetőedzőnk a szünetben még nem cserélt, ám az 58. percben már nem várt tovább: Palkovics és Pápai helyett Csorbai és Oláh Adrienn lépett pályára. Utóbbi alig egy perccel később kis híján ki is egyenlített: ferencvárosi labdavesztést követően jó 40-50 méterről célbavette Samu Anna kapuját, ám lövését a keresztléc hárította.

Ami az egyik oldalon kimaradt, a másik oldalon – sajnos – bement. Csiki Anna bal oldali szabadrúgását követően Demeter fejéről Pusztai Sára elé került a labda, a vendégek támadója pedig közvetlen közelről megduplázta a vendégek előnyét (0-2). Alig öt perccel később a kegyelemdöfést is bevitte az FTC: Csiki ezúttal jobbról adott be, Csigi Eszter pedig védhetetlenül fejelt a hálónkba (0-3).

Fájó, de abszolút megérdemelten nyert a Ferencváros, a finálé mindkét felvonásán felülmúlta mieinket. Nincs azonban ok a búslakodásra, adott a feladat a következő szezonra: visszahódítani a bajnoki címet.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!