Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Még közel sincs vége (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.05.27 Frissítve: 2019.05.27 Labdarúgás női

Női labdarúgócsapatunk alulmaradt a bajnoki döntő első meccsén, de vasárnap hazai pályán javíthat.

Ferencvárosi TC–MTK Hungária FC 2-1 (1-1)
Kocsis Sándor Sportközpont, 200 néző
Vezette: Molnár R. (Katona, Nagy P.)

FTC: Samu – Csiki, Mosdóczi, Alekszics (Nagy V., 63.), Csigi, Fenyvesi, Pusztai, Kocsán (Fogl, 90.), Szabó V., Zlidnis, Poljak
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Pinczi, Csolti, Nagy L. (Oláh A., 69.), Papp D., Csányi, Magyarics, Palkovics (Mátyás, 82.), Csorbai (Czellér, 68.)
Vezetőedző: Cseh András

Sárga lap: Fenyvesi Evelin (52.), Pusztai Sára (82.), ill. Papp Dóra (34.), Csányi Diána (75.), Oláh Adrienn (84.)
Piros lap:
Gól: Mosdóczi Evelin (31., büntetőből), Allegra Poljak (70.), ill. Magyarics Zoé (23.)

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattunk, ezúttal is a Ferencváros volt csapatunk ellenfele a Jet-Sol Liga döntőjében. Mivel az alapszakaszt a zöld-fehérek zárták az első helyen, így övék volt a pályaelőny, tehát a finálé első felvonásának a Kocsis Sándor Sportközpont adott otthont. Tovább nehezítette a mieink dolgát, hogy Cseh András sérülés miatt nem számíthatott Demeter Rékára, Szabó Zsuzsannára és Lauren Bermanre.

Az első igazán nagy helyzetre a 10. percig kellett várni: a jobb szélen meglóduló Allegra Poljak befelé cselezett, célba vette a hosszú alsót, de Szőcs Réka – lábbal –hárítani tudott. Nem sokkal később a túloldalon már Nagy Lilla centerezett jobbról, a védők közül remek ütemben kilépő Magyarics próbálkozhatott közelről, de Samu Anna a helyén volt.

Az első játékrész derekához közeledve Turányi rövid hazaadására csapott le a szemfüles Kocsán Petra, megelőzte Szőcs Rékát is, azonban lövése a keresztléc fölött szállt el. Alig két perccel később Csiki próbálkozott 12-13 méterről, a jobbösszekötő helyén, de bal lábas tekerését kapusunk bravúrral hárította.

A 23. percben aztán – kis túlzással a semmiből – megszereztük a vezetést: Nagy Lilla húzott el a jobb szélen, a második hullámban érkező Magyarics Zoéhoz passzolt, aki egy csel után 15 méterről bevette a hazaiak kapuját (0-1).

Félóra játék után Pinczi Anita buktatta Mosdóczi Evelint a büntetőterületen belül, Molnár Réka pedig tizenegyest ítélt. A sértett maga hajtotta végre az ítéletet, és nem is hibázott, így kezdődhetett minden elölről (1-1).

Az első játékrész folytatásában több gól már nem esett, 1-1-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidő ferencvárosi fölényt hozott, a hazaiak nem hagyták unatkozni Szőcs Rékát, aki azonban időről-időre bizonyította, miért is ő a legjobb magyar kapus.

A 70. percben azonban sajnos megtört a jég: Allegra Poljak állva hagyta védőinket, és a rárontó Szőcs mellett laposan a kapuba gurított (2-1). Alig három perccel később Csigi duplázta meg a hazaiak előnyét, ám a partjelző les miatt érvénytelenítette a gólt.

A folytatásban ugyan igyekeztünk támadóbb felfogásban játszani, ám igazi nagy helyzeteket nem tudtuk kialakítani, így végül 2-1-es hazai győzelemmel ért véget a finálé első mérkőzése.

A bajnoki döntő második felvonását 2019. június 2-án, vasárnap, 14:00 órakor rendezik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!