Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Már a helyszínen készülnek versenyzőink a világbajnokságra

Publikálva: 2014.07.24 Frissítve: 2014.07.24 Taekwondo

Patakfalvy Miklós bakui beszámolója

Az első nap a hangolásé volt a kadeteknél Bakuban. A fiatalok délután a verseny helyszínén, a gyönyörű, vadonatúj Nemzeti Torna Arénában (National Gymnastics Arena) gyakoroltak.

Az egyórás átmozgató foglalkozáson a sportolók  jó hangulatban, nagy lendülettel vették át a technikai és taktikai feladatokat. Mindenkin érezhető volt az elszántság, a győzni akarás, már az edzések során is.

Az aréna rendkívül mutatós és fantasztikus a felszereltsége. A két éve átadott létesítmény minden szempontból ideális helyszínt biztosít a világbajnokság megrendezéséhez.

A szomszédban épül gőzerővel az Európai Játékok központi létesítménye, a Stadion, mely a nyitó és záróünnepség, az atlétikai események és számos más esemény helyszíne lesz majd 2015-ben.

Alig hat hete jártam itt, és szinte nem lehet ráismerni a környékre, olyan gyorsan épülnek egymás után a létesítmények, de a környező házak (gondolom az esemény faluja), középületek is.  

Különösen szimpatikus, hogy a modern épületek is hordozzák a keleti építészeti kultúra tipikus jegyeit, de emellett megfelelnek minden 21. századi kihívásnak is.

A város esti-éjszakai megvilágítása egészen elképesztő. Párizs, London, Bécs, Budapest együttesen sem hinném, hogy ennyi energiát tud erre a célra biztosítani.

Este a Kempinski Hotel Badamdar báltermében volt a „Welcome Reception”, azaz a világbajnokság megnyitó fogadására. A jelenlévő WTF tisztségviselők mellett, a díszvacsorán részt vettek a jelenlévő országok elnökei, a nemzetközi bírói kar, valamint a szervezőbizottság vezető munkatársai.

Az eseményen jelen volt a WTF elnöke dr. Chungwon Choue és felesége Madame Choue, az ETU elnöke Athanasios Pragalos, valamint a kontinentális szövetségek, az ATU (Ázsiai TKD Szövetség), a PATU (Pán Amerikai TKD Szövetség), az AFTU (Afrikai TKD Szövetség)  és az OTU (Oceániai TKD Szövetség) vezető tisztségviselői.

A remek hangulatú estén ízelítőt kaptunk az azeri konyha specialitásaiból, a helyi pop és jazz zenéből és természetesen lehetőség volt némi sportdiplomáciai csatározásokra, így a WTF elnökével dr. Choueval való rövid eszmecserére is.

Ma reggel már pástra léptek a könnyebb súlyú versenyzők, de a mieink csak holnap kezdik meg a küzdelmeket. Ma mérlegelés, könnyű átmozgató-gyorsító edzés lesz, majd este az ünnepélyes megnyitóra kerül sor.

Holnap Patakfalvy Luca 44 kg-ban és Berei Béla 49 kg-ban lép küzdőtérre.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!