Atlétika
Jankovics Dániel

Lezárult a pályázat

Publikálva: 2018.03.13 Frissítve: 2018.03.12 Labdarúgás

Az Építész Stúdió Ingatlan Kft. terve nyert

2018. február 20-án lezárult a volt Józsefvárosi pályaudvar – jelenleg funkció nélküli – területére kiírt „Józsefvárosi Sportpálya Udvar” elnevezésű nyílt, nemzetközi építész-tervpályázat, melynek eredményhirdetésére a szakmai értékelés lezárultával, 2018. március elején került sor.

A tervpályázat alapjául szolgáló teljes körű tervezési programot az MTK Budapest szakmai stábja/csapata állította össze. A tervezési program legfontosabb része természetesen a majdani sporthasználatból fakadó igények meghatározása, de kiterjed a  fejlesztés városépítészeti-, műszaki- és környezetvédelmi összefüggéseinek vizsgálatára is. A tervezési program figyelembe veszi a releváns és előremutató külföldi példák tapasztalatait, részletezi a sportszakmai, üzemeltetési és egyéb követelményeket és számol a terület történetileg kialakult környezetével.

A tervpályázat iránt nagy érdeklődést tanúsított az építészszakma, összesen 17 pályaművet nyújtottak be. A Magyar Építész Kamara (Eltér István építész), a Magyar Építőművészek Szövetsége (Patonai Dénes DLA építész), a Bp., VIII. ker. Önkormányzat (pl. Dr Sára Botond alpolgármester és Fernezelyi Gergely Sándor DLA városépítészeti tanácsadó) és az MTK Budapest által felkért (pl. Sedlmayer János) neves építészekből álló bírálóbizottság végül az Építész Stúdió Ingatlan Kft. tervét tartotta összességében legalkalmasabbnak a megvalósításra.

A bírálóbizottság további díjakat ítélt oda az alábbiak szerint:

2. díjban részesítette az Építész Kohó Kft és az Óbuda Építész Stúdió Kft. pályaművét

3. díjban részesítette a: Modulárt Kft., a B3 Építész Stúdió Kft. és a DPI Design Kft. pályaművét

4. díjban részesítette az ARCHI-KON Kft. pályaművét.

Az MTK Budapest a bírálóbizottság ajánlása alapján a nyertes építész irodával kíván szerződést kötni  az építési engedélyezési- és kiviteli tervek elkészítésére, de számos megoldást továbbörökítene a díjazásban részesített pályaművek ötleteiből és javaslataiból. Minden olyan pályázó költségtérítésben részesült, aki teljesítette a pályázat tartalmi és formai követelményeit, és a pályaműveikben foglaltak így felhasználhatók az MTK Budapest későbbi létesítményfejlesztései során.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!