Kézilabda
Török Lilly

Lesz ez még jobb is

Publikálva: 2020.01.21 Frissítve: 2020.01.21 Sakk

A csapatösszeállítások alapján nagyjából kiegyenlített küzdelemre lehetett számítani, sajnos azonban az ellenfélnek ezúttal jobban ment a játék, így két ponttal felülmúlt minket.

Sirály SE III.–MTK Budapest V. 7-5

Varga Boldizsár Somogyi mester ellen izgalmas partit játszott: a Sirály doyenje Boldin szeretett volna revansot venni a legutóbbi, Szép János ellen elszenvedett vereségéért, és aktív vezéráldozattal próbálta eldönteni a meccset. Boldizsár azonban pontosakat húzott, és felülről remizett.
Birovecz Jordan ellenfele inkorrekt áldozatokkal tört a király ellen, emberünk pontosan hárított, majd érvényesítette a nagy anyagi előnyt.
Lakatos Tamás rosszul kezelte a középjátékot, majd sajnos nem bírt ellenfele futópárjával és előrenyomuló vezérszárnyi gyalogjaival.
Balla Attila évi egy partiját játszotta, sötéttel, a megnyitás bonyodalmaiban könnyedén gyalogot nyert, majd előnyét sokáig próbálta teljes pontra váltani, végül ez nem sikerült.
Mátyássy Lázár még az évad eleji élőjével viszonylag alacsony táblára került, az ellenkező színű futó plusz bástya végjátékban szépen játszotta túl ellenfelét.

Bokorovics Bertalan sokáig nagyon egészségesen, már-már fölényesen állt, de aztán rosszul számolt, és sajnos vesztő végjátékra egyszerűsített.
Gergely Dániel ellenfelének telefonja tíz perc után megszólalt, még szerencse, hogy Dani szülei ennyi idő alatt nem jutottak messzire.
Tóth Lili valahol a középjátékban, kombinációban tisztet vesztett, és utána már hiába küzdött a végsőkig.
Kalocsai László sokáig jól állt, győzelemre játszott, de a végjátékban elnézett egy kötést, és tiszthátrányban már nem volt esélye.
Sóti Szabolcs a középjátékban inkább védekezett, elhullajtott néhány gyalogot, és ez döntőnek bizonyult a végeredmény szempontjából.
Tóth Rafi a középjátékban módszeresen zúzta szét ellenfele királyállását, és szép győzelmet aratott. Komoly tehetség.
Kiss Inez sokáig jól játszott, aztán a gyors királyszárnyi romboló áldozat sodorhatta váratlan mattba a királyát. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!