Atlétika
Szabó Beatrix

Legyőztük a Miskolcot

Publikálva: 2019.02.11 Frissítve: 2019.02.11

Bár végig vezettünk, közel sem volt könnyű a MEAFC elleni derbi.

MTK Törökbálint–MEAFC-Miskolc 77-66 (15-16, 23-9, 17-21, 22-20)

Mivel az alapszakasz második körében a közvetlen riválisaink közül csak a Miskolc elleni mérkőzésünket játsszuk hazai pályán, különösen fontos volt, hogy nyerjünk. A sérült Berneczei László mellett Nagy Szabolcs szerepeltetése is kérdéses volt, de ő végül vállani tudta a játékot. Egy régi-új játékosunkat is üdvözölhettük csapatunkban, az egykor az ELITE Basketben sok évet eltöltött Czakó Tamás a BKG-Prímából igazolt most hozzánk.

Nem hozott pontzuhatagot az első játékrész, amit végül az utolsó pillanatban esett triplával a vendégek nyertek (15-16). A második negyedben fokozatosan lépett el ellenfelétől együttesünk, és nagyszerűen játszva, jelentős előnyhöz jutottunk a félidőre (38-25).

Nagy csata folyt minden egyes labdáért a harmadik etapban is. Bihari Máté és Jakab Péter vezérletével öt perc elteltével 45-30-ra is vezettünk, ám egy 2-10-es rövid periódus következtében melegedni kezdett a pite (47-40). A záró játékrész előtt kilencpontos fórunk volt (55-46). A Miskolc kemény védekezése a negyedik negyedben meg is hozta az eredményét, és hat perccel a vége előtt öt pontra olvadt a különbség (59-54). Bognár Mátyás saroktriplája azonban megnyugtatónak bizonyult, és – bár a vendégek mindent megtettek – a mérkőzés végén jogosan csendült fel a „szép volt, fiúk!” rigmus a hazai szurkolók részérők.

Most lesz kis idő a sebek nyalogatására, mivel a következő mérkőzést február 24-én, Nagykőrösön játssza csapatunk.

Bódi Ferenc:Előzetesen is ilyen mérkőzésre számítottam, mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított a győzelem érdekében, és ez meglehetősen sok hibát eredményezett. Ma is bebizonyosodott, hogy fontos a mentális erő, a fizikalitás, de a legfontosabb a szív, és ezért büszke vagyok a játékosaimra, hogy ezt beleteszik nekem minden mérkőzésen. Gratulálok kollégámnak, Drahos Gábornak, mert remek kis csapatot faragott ebből a fiatal gárdából, és ezúton is sok sikert kívánok nekik a folytatásra.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!