Torna
Böczögő Dorina

Keresés

Körültekintő és helyes döntés

Publikálva: 2020.03.24 Frissítve: 2020.03.24 MTK Budapest

Szabó Tünde szerint körültekintő és helyes döntés született azzal, hogy a koronavírus-járvány hatására jövő nyárra halasztották el a tokiói nyári olimpiát.

A sportért felelős államtitkár – olimpiai ezüstérmes korábbi úszó – közösségi oldalán hangsúlyozta: a sportoló számára nincs nagyobb dicsőség, mint hazáját képviselni az ötkarikás játékokon, évek áldozatos munkája, lemondások és a teljesítőképesség határainak legyőzése eredményeként.

Most olyan versenyen találjuk magunkat, amelyben nincsenek szabályok, és nincsenek győztesek! Az ellenfél kiszámíthatatlan, láthatatlan, és nem tudjuk, a „mérkőzésnek” mikor lesz vége – írta a világjárványról Szabó Tünde.

Hangsúlyozta, bár a végsőkig bizakodtak, elfogadják, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach és Abe Sindzó japán miniszterelnök válságtanácskozásán az ötkarikás játékok és a paralimpia halasztásáról állapodott meg.

Biztos vagyok benne, hogy ez körültekintő és helyes döntés, hiszen a biztonság, az egészség védelme az elsődleges és a legfontosabb. Kitartást kívánok sportolóinknak, hogy megvalósíthassák céljaikat, hiszen mindannyiunk példaképei ők, akikre 2021-ben is nagyon büszkék leszünk. – fejtette ki Szabó Tünde.

A XXXII. nyári olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg. A modern kori játékok 124 éves történetében korábban nem volt példa halasztásra, csak azok eltörlésére a két világháború miatt.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!