Atlétika
Szabó Beatrix

Kiköszörülnék a csorbát

Publikálva: 2020.02.13 Frissítve: 2020.02.12 Kézilabda

Golovin Vlagyimirral szoros meccset szeretne játszani az Érd ellen.

Női kézilabdacsapatunk fájó vereséget szenvedett a kiesés elől menekülő Békéscsaba otthonában a K&H liga 15. fordulójában. Tudtuk, hogy a lila-fehérek bárkire veszélyesek lehetnek hazai pályán, így nem is elsősorban a vereség ténye, inkább a mikéntje volt mellbevágó.

Nem szabad lebecsülni a Békéscsabát, hazai pályán rendszerint egy-kétgólos vereségeket szenvedtek, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz – mondta vezetőedzőnk, Golovin Vlagyimir. – Számukra élet-halál kérdése volt ez a meccs, mi pedig védekezésben és támadásban, illetve mentálisan is nagyon gyengék voltunk. Egyelőre nem tudom mi volt az oka, a válogatott szünet miatt el kellett halasztanunk ezt a beszélgetést, de mindenképpen szeretnénk lezárni ezt a témát, és visszatalálni a helyes útra.

Kedden a – Golovin Vlagyimir irányította – junior válogatottat győzte le csapatunk, a mi oldalunkon Vovát a serdülők edzője, Nádori Attila helyettesítette.

A sebességünk jó volt, és a védekezésünk – a sok kapott gól ellenére is – rendben volt, a találkozó nem a kemény ütközésekről, faultokról szólt. Ha Békéscsabán is ilyen önbizalommal léptünk volna pályára, sokkal szorosabb meccset játszunk.   

Szombaton a K&H liga egyik legerősebb csapata, az Érd látogat az Elektromos-csarnokba. A papírforma nem mellettünk szól, de a Dunaújváros bebizonyította, nem verhetetlenek Termány Ritáék.

Jól ismerjük az Érdet, inkább az a fő kérdés, mi melyik arcunkat mutatjuk. Ha a békéscsabait, nincs esélyünk – vélekedett Vova. – Az Érd nagyon sok meccset játszott mostanában, rengeteget utazott, lehet látni, hogy nem mindig a legfrissebbek. Ha fejben ott leszünk, az akaratunk és a motivációnk is rendben lesz, csak ebben az esetben lehet esélyünk jó mérkőzést játszani. Valóban, a Dunaújváros le tudta győzni őket, ez nagyon komoly bravúr. Mi is mindent megteszünk a rendelkezésünkre álló időben, hogy ne a Békéscsabán látott arcunkat mutassuk, hanem sokkal szebbet, jobbat, de még ez sem garancia a győzelemre.

A szombati mérkőzésen Felhő Ferenc és Öcsi Tamás fújja a sípot, a hivatalos személyek dr. Vattay Gergely és Éles Péter lesznek.

2020. február 15. 18:00 MTK Budapest–Érd (K&H liga, 16. forduló); Elektromos-csarnok



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!