Kézilabda
Fekete Bozsana

Kikaptunk, de vezetünk

Publikálva: 2019.03.11 Frissítve: 2019.03.10 Sakk

A pakliban még az NBI

Sajnos vereséget szenvedtünk a Pénzügyőr II.-től, de mivel konkurensünk is kikapott (ugyanilyen arányban), továbbra is fölényesen vezetünk, és minden reményünk megvan az NB I-be jutásra. A két hátra lévő meccsből egyetlen döntetlen kell. Az MTK Budapest II. szépen játszva nyert egyik versenytársa ellen, és tartja  harmadik helyét. Bár az eredmény miatt  részben szomorúak vagyunk, de örvendetes, hogy mindenki teljes erejéből küzdött – ez most így sikerült.

MTK Budapest I.–Pénzügyőr II.  4-8

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, ma nem volt NB I-es forduló, így ellenfelünk a szokásosnál erősebben tudott felállni. Mégis a papírforma szerint győznünk kellett volna, de hát a papírforma - mint annyiszor - most sem jött be.

Az első két táblán a nemzetközi címviselők (Kállai Gábor, Juhász Ármin, illetve Fogarasi Tibor és Szeberényi Ádám) kiegyenlített megnyitás után döntetlenre adták. A harmadikon Marosi Levente ellen Karácsonyi Gellért tisztet áldozott már a megnyitásban. Levente rosszul védekezett, és hamarosan elvesztette a partit. Közben Fodor Balázs egyszerű és hatékony játékkal nyert, és a játszmák alapján joggal reménykedhettünk. Laza Szabolcs túl nagy királyszárnyi játékot engedett ellenfelének, és az ő állása is reménytelenné vált.

Honos Attila motívumba lépett Varga Klára ellen, és bár próbált bonyolítani, ezt is elveszett. Halász Tamás nehéz pozíciójátékban tartotta az egyensúlyt. Sajnos Gehér Koppány gyalogelőnyös, türelmes játékkal nyerhető állásában időzavarban tisztet nézett el. Egyed Judit vehemensen támadott, minőséget áldozott, de a végjátéka nem volt tartható. Kovácsy Barna hihetetlen türelemmel nyúzta le kissé előnyösebb végjátékát. Téglás Balázs végig kissé jobban állt, de nem tudta előnyét érvényesíteni, döntetlen lett. Mark Lyell sokáig nagyon jól állt, de a lebonyolításkor sajnos megfordult a partija.

MTK Budapest II.–Gödöllő  7,5-4,5

Ez a meccs viszont (papíron) az ellenfélnek állt, mégis elég biztosan nyertünk. Örtel Endre és Waldmann Iván remekül kitartották az éltáblákat. Surányi Pali látványos, minőségáldozatos partit nyert poénosan. Kálóczi Kristóf remek sorozata megszakadt, rutinos ellenfele könnyen szerelte le az inkorrekt támadást. Virág Bálint tisztet nyert, de ellenfele túl sok gyalogot kapott érte, jogos volt a kiegyezés. Haszon Kamilla egyik legvadabb szicíliaiját játszotta teljes sikerrel. Czumbel Péter karpovi pozíciójátékkal sötéttel is biztosan nyert neves ellenfele ellen. Birovecz Ben Jordán egyenlő állásban adta remire. Fodor Kornél passzívan védekezett, és ifjú ellenfele felülkerekedett. Farkas Ottó nagy csetepaté után gyalogelőnyös végjátékra bonyolított le, és ezt megnyerte. dr. Sterbenz Tamás („civiliben” a Testnevelési Egyetem rektorhelyettese) meggyőző győzelemmel mutatkozott be az NB-ben. Gehér László előnyös állásban tisztet nézett el (ez családi vonás?), majd nagy küzdelemben kiremizte.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!