Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kiénekelték a sajtot a szánkból

Publikálva: 2019.01.25 Frissítve: 2019.01.24

Két és fél perccel a lefújás előtt még négy ponttal vezettünk idegenben a Vasas Akadémia ellen, de végjáték ezúttal nem sikerült.

Vasas Akadémia–MTK Törökbálint 84-79 (22-21, 19-20, 26-27, 17-11)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
statisztikai lap

Három perc után 3 ponttal vezettünk (4-7), de utána 10-1-es Vasas roham következett (17-8). Horváth Barnabás triplájával, majd Jakab Péter két kosarával (a második hárompontos volt) gyorsan visszakapaszkodtunk. Az első negyed végén 22-21 volt az állás.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a második játékrész első fele, majd kissé megléptek a hazaiak (39-31). Ám Berneczei László két gyors kosara, majd Bognár Mátyás faulttal együtt bedobott triplája révén szinte pillanatok alatt kiegyenlítettünk. A félidei szünetre is egálnál vonultak az öltözőbe a csapatok (41-41).

A második játékrész zömében mi vezettünk. Rögtön az elején Bihari Máté kosara és Vámos László találata következett, majd Horváth újabb két triplát süllyesztett el a Vasas gyűrűjében (49-57). Viszont ekkor az előny növelése helyett többször is hibáztunk, és 10-2-es szakaszt követően megint döntetlenre álltak a felek (59-59). Nagyon jókor jött Bihari hárompontosa, végül, ha csak egyetlen ponttal is, de mi vezettünk a záró etap előtt (67-68).

Egyre jobban érződött a feszültség, ami mindkét gárdánál sok pontatlanságot eredményezett. Bognár hárompontosára gyorsan megkaptuk a választ, majd Bihari triplája szinte befagyasztotta a mérkőzést (70-74). Oda-vissza hibáztak a csapatok, majd három percen át tartó gólcsend következett. Pedig ha ebben az időszakban egy picinyke kosarat találtunk volna… Helyette jött a bekapott tripla. De sebaj, Vámos révén 73-77-re alakult az állás, és ekkor már csak két és fél perc volt hátra. A végjáték azonban ezúttal nem a mienk volt.

Kár az elszalasztott lehetőségért, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Miközben csak magunkat okolhatjuk az elmaradt sikerért. Az látható, hogy fejlődött a csapat, és folytatni kell tovább a munkát.

Bódi Ferenc: – Újra jó és küzdelmes mérkőzést játszottunk, de sajnos a végén kiénekelték azt a bizonyos sajtot a szánkból. A zárónegyed eladott labdáit és sikertelen kísérleteit a Vasas extra dobásokkal büntette, és megérdemelten fordította meg a mérkőzést. Gratulálok kollégámnak és a Vasasnak a győzelemhez!

Örömteli, hogy az utánpótlás csapatok szoros küzdelméből viszont a mi fiataljaink jöttek ki győztesen.

Vasas Akadémia U20–MTK Törökbálint U20 64-66 (15-30, 20-14, 9-7, 20-15)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!