Kézilabda
Szőke Szonja

Kettős hazai siker született az MTK Budapest első magasugróversenyén (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.02.15 Frissítve: 2020.02.16 Atlétika

Renner Luca és Jankovics Dániel nyerte meg az első hazai rendezésű viadalt.

Az MTK Budapest új – 2019 decemberében átadott – atlétikai csarnokában, február közepén rendezte első, saját szervezésű versenyét, melyen két kék-fehér magasugró, Renner Luca és Jankovics Dániel végzett az élen.

A klub – a nagy nemzetközi versenyek szervezőihez hasonlóan – zenei háttérrel, DJ meghívásával próbálta színesebbé tenni a viadalt, és ez bevált, mert a sportolók élvezték a hangulatot.

A nők mezőnyében Renner Luca, élete legjobbját állította be azzal, hogy 1.81-es méteres ugrással megnyerte a nyílt versenyt. A második helyen a Szolnoki SC-SI atlétája, Keszthelyi Luca (1.72 PB) végzett, a szintén MTK-s Krizsán Xénia (1.72) előtt.

Luca szerint bevált az új rendezési forma: – Élveztem a hangulatot, és az AC/DC Highway To Hell című számát kértem a diszkóstól, így jobban ment az ugrás.

A férfiaknál is az MTK Budapest sportolója, Jankovics Dániel nyert, 2.11 méteres eredménnyel. Háromszor próbálkozott a 2.15 méterrel, de most nem sikerült átjutnia felette. A második helyen a BHSE ugrója, Agárdi Péter (2.08 =SB) végzett, míg a dobogó harmadik fokára a DSC-SI sportolója, Hodossy-Takács Sámuel (2.05 SB) ugrott fel.

Daninak is tetszett az új forma: – Sokat segít nekünk a jó zene, pláne, ha a kedvencemet, a No Limit című számot hallom az ugrás előtt, alatt. Azt terveztem, hogy a 2.15 után a 2.19-es egyéni csúcsra próbálok ugrani, de a végére picit elfáradtam. A jövő héten, a fedettpályás országos bajnokságon megint megkísélem.

Pogány Mihály, ugró- és többpróbaedző szerint is remekül sikerült a szombati rendezvény: – Örvendetes, hogy Luca és Dani – egy héttel a fedettpályás országos bajnokság előtt – jó formában vannak, így optimistán várjuk a jövő heti megmérettetést.

Eredmények itt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!