Kézilabda
Dakos Noémi

Kettőből egy

Publikálva: 2019.12.02 Frissítve: 2019.12.02 Sakk

Élnek bennmaradási reményeink.

MTK Budapest–ASE Paks 4-8

Az eredménnyel elégedettek lehetnénk, hiszen a paksiak szinte minden táblán magasabb értékszámú versenyzőket vonultattak fel. A játszmák alapján azonban jogosan reménykedhettünk több pontban. Félidőben egyik táblán sem álltunk rosszul, és később több helyen is nyerőesélyekhez jutottunk. Ám a végén győzött, ha nem is a nagyobb játékerő, de a nagyobb rutin.

Az első táblán Baklan, ukrán nagymester, külföldi játékosunk nagyobb gond nélkül remizte ki Berkes Ferencet. A másodikon 17 éves, szintén ukrán játékosunk, Viktor Matvisen pozíciósan és anyagilag gyanús állásban hatalmas támadást indított, és matt-támadással legyőzte Perunovics nagymestert. A harmadikon a szintén ukrán Sujpa nagymester nem tudta feltartani Sedlak szerb nagymester tisztjeit. A negyedik táblán Kállai Gábor nagymester magabiztosan szállította a fél pontot Ács Péter ellen. Juhász Kristóf sötéttel tartotta az egyenlőt és a remit Kaczúr ellen. Ármin sokáig próbálkozott, árnyalattal kedvezőbb bástyavégjátékban, ám ennek is remi lett a vége. Halász Tamás hosszan eredményesen védte gyönge gyalogjait, de aztán már nem sikerült, és elvesztette a végjátékot.

Marosi Levente tartalmas partiban remizett, a játszmát végig a dinamikus egyensúly jellemezte. Gehér Koppány sötéttel is átvette a kezdeményezést, de csak döntetlenre volt elég játéka, Vajda Szidónia ellen. Öngüt Tamás Günes remekül játszott, időzavarban felcsillant a nyerés lehetősége, ám a rutinos Vidéki Sándor jól védte állását, majd anyagi előnyt szerzett és nyert. Laza Szabolcs érdekes, tartalmas pozíciós partit játszott, komoly esélyei voltak a döntetlenre, de a végén elment ez is. Egyed Judit játszott a legtovább. Kezdeményezett, ötletesen kombinált, de a második időzavarban jöttek a hibák és a vereség.

Még egy nagyon erős csapat (a bajnok Nagykanizsa) van hátra idén, aztán kicsit könnyebb ellenfelek következnek. Élnek reményeink a bennmaradásra.

MTK Budapest II.–Gödöllői SBE 8,5-3,5

Ez a meccs is jól indult, de rosszul végződött. Ellenfelünk meglehetősen gyengén állt fel, és az utolsó öt táblát viszonylag gyorsan megnyertük. Lakatos Tamás, Botlik Béla és Tóth-Katona Tamás simán, Berta Sándor ravaszul, Surányi Pali némi mázlival nyert. Elöl fokozatosan beérett Juhász Ágoston és Fodor Balázs győzelme. Honos Attila, Örtel Endre és Kovácsy Barnabás próbálkoztak, amíg csak lehetett, de döntetlennél többet most nem tudtak elérni. Sajnos Kálóczi Kristóf és Virág Bálint, bár komoly nyerőesélyeik is voltak, a végén vesztésre rontották állásukat.

A meccsek felének lejátszása után vezetjük a csoportot. De tavasszal lesz két nehéz rangadónk (a HASE és a Sárkány ellen), az érem színe akkor fog eldőlni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!