Atlétika
Vári Péter

Két ezüstérem az első napon (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.16 Frissítve: 2019.02.16 Atlétika

Szabó Diana és Krizsán Xénia is második lett.

Szombaton rendezték a fedettpályás atlétikai magyar bajnokság első napját a BOK Csarnokban. A verseny rögtön első számában érdekeltek voltunk, ugyanis női súlylökésben Krizsán Xéniának és Marosi Viktóriának is szoríthattunk. Utóbbi 10,15 méteres egyéni csúcsot lökve a 11. helyen zárt, míg Xéni 13,97 méteres kísérlete a negyedik helyre volt elég.

Az első érmünk Szabó Diana nevéhez fűződött, aki rúdugrásban 400 centiméterrel az ezüstérmet kaparintotta meg. Hornácsik Gréta ugyanebben a számban a 4., Kováts Fanni a 10., Rákos Bettina a 11., Saás Dorka, Nonn Eszter és Petry Alexandra holtversenyben a 14., míg Hornácsik Lili a 18. helyen zárt.

Szintén ezüstéremnek örülhettünk női távolugrásban, hiszen Krizsán Xénia idei legjobbjánál csak Farkas Petra ugrott jobbat. A szám nagy esélyese, Nguyen Anasztázia végül nem indult a versenyen vádliproblémái miatt.

A verseny végén Deutsch Domonkos egyéni csúcsának örülhettünk, aki először lépte át a 200 centiméteres határt magasugrásban, amivel a nyolcadik helyen végzett.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!