Atlétika
Krizsán Xénia

Két érem lányaink jutalma

Publikálva: 2016.04.11 Frissítve: 2016.04.11 Taekwondo

Patakfalvy Luca aranyérmet, Nagy Niki pedig bronzérmet nyert a WTF Presidents Cup-on.

A taekwondósok olimpiai kvalifikációs világranglista pontszerző (G2) versenyét, a WTF Presidents Cup-ot április 7-10. között, Bonnban rendezték. A viadalon több mint ötven ország, mintegy 1600 sportolója vett részt. Az első alkalommal kiírt megmérettetés különlegességét az adja, hogy aki dobogóra kerül, egyéni kvótát szerez korosztálya idei világversenyére, azaz a felnőttek, a májusi, Montreux-ban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, a juniorok, a novemberben, Kanadában esedékes világbajnokságra, míg a kadetek, a szeptemberi, bukaresti Európa-bajnokságra.

Az egyéni kvóta annyit tesz, hogy a válogatott csapat mellett, egy adott országból, még egy versenyző indulhat az évi kiemelt eseményen.

A verseny színvonalát jól jelezi, hogy a tengerentúlról is sokan érkeztek, többek között Iránból, Amerikából, Kanadából, és Ausztráliából is.

Az első versenynapon lépett küzdőtérre a Brüll Alfréd Akadémia kiválósága, Patakfalvy Luca.  Első meccse, a török Alici ellen idő előtt ért véget, Luca már a harmadik menet legelején megszerezte a tizenkét pontos különbséget (12-0). A negyeddöntőben veresenyzőnk ismét „törököt fogott”, és második találkozóján is viszonylag könnyedén jutott túl (5-0), Kelesnek semmi esélye nem volt Lucával szemben. A sorsolás szeszélye, és persze a sok török versenyző következtében, az elődöntőben ismét török taekwondós, Karakus következhetett. Ez volt a legszorosabb meccse lányunknak, látszott a török kislányon, hogy nagyon szeretne visszavágni a „törökverésekért”, persze Luca másként gondolta és nem hagyott kétséget, ki a jobb, 5-2-re hozta ezt a meccset.

A döntőben, a bulgár Tsintsarka várta versenyzőnket. Luca egy pillanatra sem engedte át a kezdeményezést ellenfelének, és ismét magabiztosan, 5-0-ra nyerte a döntőt és ezzel aranyérmes lett.

Luca teljesítménye feltétlenül figyelemre méltó, különösen, hogy ilyen remek, 27-2-es pontkülönbséget produkált.

Junior Európa-bajnokunk idén három G-s versenyen indult, amiből kettőt, a szlovént és a mostani President’s Cup-ot megnyerte, a harmadikon, a holland bajnokságon ezüstérmet szerzett, emellett könnyed sikert aratott a horvátországi M2 felkészülési versenyen is.

Nagy Niki, az 55 kg-osok között, a verseny második napján lépett küzdőtérre, első ellenfele az orosz Fedorova volt. Versenyzőnk hátrányból jött vissza döntetlenre a találkozót, és végül sikeres fejtalálat hozta meg számára az aranypontot. Ezután, az angol McKinleyn, 4-0-ás győzelemmel jutott túl. A negyeddöntőben a török Torun következett. Az első menetben az ellenfél még három ponttal vezetett, melyet sportolónk a második egy percben kiegyenlített, és az utolsó menetben magabiztosan gyűjtötte a további találatokat, végül 12-3-ra győzött és bejutott az elődöntőbe, ahol a német Richter megállította, aki 6-4-es eredménnyel jutott döntőbe, így Niki bronzérmet szerzett.

Szakosztályunk Brüll Alfréd akadémista versenyzői ismét remekeltek, és a magyar csapat három érméből, kettő az ő nevükhöz fűződik.

Két hét múlva, Hamburgba utaznak taekwondósaink, ahol a nyílt német bajnokságon igyekeznek további sikerekkel megörvendeztetni a szakosztály és az egyesület vezetőit.

Szép volt, lányok!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!